ŠKODA vstupuje do elektrické éry. Zahájila předprodej elektromobilu CITIGOe iV s cenou začínající na 429 900 Kč. Připraveny jsou také balíčky eMobility či energetické audity domácnosti nebo firmy. ŠKODA zajistila, že elektromobilita je opět dostupnější.

(KOMERČNÍ PREZENTACE)

Elektrifikace je způsobem, jak snížit emise vznikající individuální dopravou. ŠKODA v tomto směru udává na českém trhu trend. Zahájila předprodej svého prvního elektromobilu – modelu CITIGOe iV – a také plug-in hybridní verze ŠKODA SUPERB iV. Tyto vozy jsou dostupné za atraktivní ceny a také s uceleným balíčkem služeb usnadňujících a zpřístupňujících používání elektrifikovaných vozidel. ŠKODA dokonce pro svoji novou rodinu elektrifikovaných modelů založila zastřešující značku ŠKODA iV.

CITIGOe iV (Zdroj: ŠKODA)

Čistě elektrické CITIGOe iV

ŠKODA CITIGOe iV je kompaktní městský vůz s elektrickým pohonem, který na jedno nabití ujede až 260 kilometrů a zaujme i svojí působivou dynamikou. Cena nového elektrického modelu ŠKODA začíná na částce 429 900 Kč, což z něj dělá nejlevnější elektřinou poháněný plnohodnotný sériový vůz na českém trhu. Elektrické CITIGOe iV se dodává v sériové výbavě s dvojicí kabelů – jedním pro nabíjení z běžné elektrické sítě a druhým pro nabíjení na veřejných nabíjecích stanicích či z domácí nabíječky. Rychlost nabíjení závisí na výkonu elektrického zdroje, při využití rychlodobíjecí stanice s výkonem 40 kW je možné vůz dobít na 80 % kapacity baterie za 60 minut.

Automobilka již zahájila objednávky modelu CITIGOe iV, přičemž první vozy dorazí k zákazníkům počátkem roku 2020. Pro prvních 500 zájemců, kteří svůj vůz závazně objednají, připravilo české zastoupení značky ŠKODA ve spolupráci s energetickou společností motivační bonus v podobě bezplatného nabíjení z veřejné sítě skupiny ČEZ po dobu 1 roku.

CITIGOe iV (Zdroj: ŠKODA)

Komplexní přístup ve stylu ŠKODA

S elektrickým vozem ŠKODA CITIGOe iV se nedostává na trh pouze samotný automobil produkující lokálně nulové emise, ale také zcela komplexní nový přístup automobilky ŠKODA, jehož cílem je maximální usnadnění života s elektrickým vozem. Proměnou proto prochází i celá dealerská síť české automobilky. Obchodní partneři značky ŠKODA tak už nebudou jen autorizovanými prodejci vozů ŠKODA, ale stanou se elektromobilními centry. Ta nabídnou potenciálním zákazníkům kromě jiného i poradenství v oblasti pořízení a provozu elektromobilu včetně doplňkových služeb, jako je třeba nákup a instalace domácí nabíječky.

Součástí nabízených služeb jsou také takzvané Zákaznické balíčky eMobility, dostupné ve třech variantách podle typu klienta. Součástí těchto balíčků je například kontrola přípojného místa včetně jističů, chytrý nabíjecí kabel, nabíjecí karta nebo nepřetržitý servis. K dispozici jsou ale i další služby v podobě například poradenství pro energeticky soběstačný dům s využitím fotovoltaických panelů, možností uchovat energii a další.

Analogická nabídka s přihlédnutím k potřebám živnostníků a větších firem je platná i pro fleetové zákazníky, kterým je nabídnuto zpracování individuální energetické studie firmy s ohledem na její potřeby a provoz libovolného počtu elektrifikovaných vozů.

SUPERB iV (Zdroj: ŠKODA)

Plug-in hybridní ŠKODA SUPERB iV

Elektrifikace má různé podoby a jednou z nich jsou i plug-in hybridní vozy kombinující spalovací motor s elektromotorem podle aktuální potřeby s možností vnějšího nabíjení. SUPERB iV dostupný s pětidveřovou karoserií i jako kombi dokáže ujet až 56 kilometrů na elektřinu a přitom v kombinovaném režimu s oběma zdroji síly vykazuje extrémně nízkou spotřebu paliva. Samozřejmostí je praktická využitelnost a rychlost doplňování paliva jako v případě konvenčních vozů se spalovacími motory. Celkový výkon 160 kW (218 k) zajistí nadstandardní dynamiku. Cena plug-in hybridního modelu ŠKODA SUPERB iV je stanovena na 876 900 Kč.

To vše je pouze začátek elektrické budoucnosti značky ŠKODA. Již příští rok se představí další elektrický model se znakem okřídleného šípu na kapotě. V roce 2020 půjde o prostorný crossover, jehož základní pojetí a tvary již představila studie ŠKODA VISION iV.

VISION iV (Zdroj: ŠKODA)

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem