Pojištění nemovitosti byste nikdy neměli podcenit, protože chrání to nejdůležitější, co máte – váš domov. Nejen že je tedy potřeba mít ho sjednané, ale měli byste mít jistotu, že v případě nutnosti pokryje veškeré vzniklé škody. I proto je výhodná pro sjednání pojištění nemovitosti kalkulačka dostupná na internetu, která vám ukáže, jaké pojištění nemovitosti se vyplatí.

Nejlevnější pojištění nemovitosti

Pojištění nemovitosti může být dražší nebo levnější. Záleží to na mnoha faktorech – typu a stáří nemovitosti, lokalitě, pojistné částce atd. Není ale složité najít si na trhu pro vás nejlevnější pojištění nemovitosti a sjednat si ho. Než to ovšem uděláte, měli byste vědět o možných nevýhodách svého rozhodnutí.

3 nevýhody levných pojištění

Fakt, že budete platit nízkou cenu pojištění nemovitosti, může značit, že následné pojistné plnění bude také nízké, pojistná částka nebude odpovídat hodnotě vaší nemovitosti nebo že se pojištění nebude vztahovat na všechny typy škod.

Proto je mnohem výhodnější využít pro pojištění nemovitosti srovnání, v němž jasně uvidíte, které pojištění nemovitosti se vám skutečně vyplatí.

Pojištění nemovitosti – na co si dát pozor?

Nejlevnější pojištění nemovitosti by z dlouhodobého hlediska nemuselo být výhodné, zejména pokud nejste pojištěni proti všem rizikům, která by vaší nemovitosti mohla reálně hrozit. Někdy bývá pojištění nemovitosti levné právě proto, že nezahrnuje všechna běžná rizika – ta pak mohou být součástí různých připojištění, která vám celé pojištění výrazně prodraží.

Může jít o pojištění proti povodni či záplavě, proti pádu stromu, proti nárazu vozidla či proti úderu blesku. Stojí-li váš dům u rušné křižovatky, u řeky, nebo osamocený na vrcholu hory, neměli byste taková rizika podceňovat.

Ideální je v takovém případě využít pro pojištění nemovitosti srovnání, které nabízí Top-Pojištění.cz. A je tu také kalkulačka pro pojištění nemovitosti. Uvidíte přehledně srovnané nabídky jednotlivých pojišťoven a můžete si z nich v klidu vybrat to skutečně nejvýhodnější pojištění nemovitosti vám na míru – a nemusíte mít strach, že byste cokoliv opomněli či podcenili.

logo MessengerPoslat Messengerem