Určitě se vám někdy při sprchování stalo, že se náhle změnila teplota vody. Nejčastěji je to způsobeno tím, že někdo spláchne záchod nebo pustí vodu v umyvadle. Tím se naruší stabilita ve vodním toku a vám zničehonic teče proud horké nebo studené vody, což je při chvíli odpočinku a relaxace ve sprše opravdu nepříjemné. Pojďme si tedy společně s prodejcem koupelnového vybavení WellMall termostatické baterie představit a povědět si o nich trochu víc.

Co je to termostatická baterie?

Termostatická baterie je v podstatě klasická baterie, která v sobě obsahuje systém (termostat) pro automatickou kontrolu teploty vody. Jednoduše si nastavíte vámi požadovanou teplotu a ta zůstane konzistentní, ať se děje, co se děje. Nemusíte tedy ztrácet čas se zdlouhavým laděním ideální teploty. A jako bonus - ušetříte spousty litrů vody, které by jinak bezvýznamně odtekly do odpadu. 

www.wellmall.cz

A jaké jsou hlavní výhody termostatických baterií? 

  1. Udržení stálé teploty – i tehdy, když se změní tlak ve vodovodním systému. 
  2. Bezpečnost – díky nastavené teplotě se vyhnete opaření nebo naopak nepříjemnému toku ledové vody. To ocení především rodiny s dětmi, senioři nebo osoby s omezenou pohyblivostí. 
  3. Úspora vody – díky efektivnímu využívání zamezíte zbytečnému úniku vody do kanálu, což znamená finanční úsporu a zároveň šetrnější přístup k životnímu prostředí. 
  4. Snadná údržba – design je odolnější vůči usazeninám oproti starším bateriím.
  5. Možnost použití jak pro umyvadlové, dřezové, vanové nebo i sprchové baterie. 
  6. Většina baterií disponuje bezpečnostní pojistkou, pro teplotu vody 38–40 °C. Pro změnu této teploty jednoduše vycvaknete pojistku a teplotu nastavíte.

www.wellmall.cz

Na co nesmíte zapomenout?

Při výběru termostatické baterie je důležité zvážit několik faktorů, jako je design, materiál, rozsah nastavitelných teplot nebo snadnost instalace a údržby. Na e-shopu WellMall najdete termostatické baterie již v kombinaci se sprchovou hlavicí, hadicí, držákem sprchy a horní sprchou s tropickým deštěm. Společně tak tvoří sprchový set. Vybírat můžete z hranatých nebo kulatých, černých či chromových. V současnosti je mezi zákazníky velmi oblíbený sprchový set s termostatickou baterií WEST. Ostatně, ani se nedivíme. Jedná se o spolehlivý set a navíc za super cenu. 

Také je třeba vzít v úvahu tlak vody ve vaší domácnosti, neboť pro správnou funkci termostatické baterie je potřeba, aby byl tlak studené a teplé vody vyvážený. 

Termostatické baterie představují sofistikované zařízení, které zvyšuje komfort a bezpečnost při používání vody v domácnostech či veřejných zařízeních. Díky automatické regulaci teploty vody usnadňují každodenní činnosti a přispívají ke zlepšení životního prostředí. S širokou nabídkou modelů na trhu je možné vybrat si baterii, která nejen splní všechny požadavky na funkčnost, ale také doplní estetiku koupelny či kuchyně. Pokud byste si nebyli jistí výběrem, neváhejte se obrátit na prodejce WellMall, se vším vám rádi poradí. Na e-shopu najdete i spoustu koupelnového vybavení – od sprchových dveří a koutů, po sprchové boxy, vaničky a další vybavení vlastní značky. Zkrátka vše, co potřebujete k vybavení koupelny. 

logo MessengerPoslat Messengerem