Koupelna bývá většinou tou nejmenší místností v každém bytě i domě, a tak nenabízí příliš prostoru pro kreativitu, neboť plní výhradně funkci praktickou. Ovšem i ta nejmenší koupelna se dá zútulnit vhodnými doplňky. Přinášíme vám 7 tipů, jak vyzdobit jakoukoliv moderní koupelnu, a dodat jí tak šmrnc.

Praktické koupelnové doplňky

Hned na začátek je důležité zmínit, že není třeba to s koupelnovými doplňky zbytečně přehánět a rozhodně zde platí pravidlo, že méně je někdy opravdu více. Koupelna by totiž vždy měla působit čistým dojmem. Vůbec nejjednodušší je proto vsadit na doplňky, které jsou zároveň funkční a praktické. Jedná se například o ručníky, bez nichž se obejdeme jen stěží. Kromě obyčejných ručníků je proto vhodné pořídit takové, které budou barevně ladit s vaší koupelnou. Nebo naopak můžete pomocí barevných ručníků příjemně osvěžit neutrální koupelnu. Skvěle fungují i celé sady ručníků, díky čemuž se vám již nestane, že by každý ručník v koupelně měl jiný design.

Stejně tak doporučujeme nezapomenout na koupelnovou předložku. I ta koupelnu příjemně zútulní, a pokud navíc vsadíte na podobný odstín jako u ručníků, bude vaše koupelna vypadat jako vystřižená z luxusního katalogu o bydlení. 

Jaké dekorace do koupelny pořídit?

Máte-li prostornější koupelnu, určitě si můžete dovolit sáhnout po dekoracích, které žádnou funkci, tedy kromě té estetické, neplní. Jestliže má ale vaše koupelna pouze pár metrů čtverečních, rozhodně nemusíte zoufat. Existují totiž koupelnové doplňky, které nejenže skvěle vypadají, ale ještě mají svůj jasný účel. 

Jedním takovým doplněk je například dávkovač mýdla. Pořídit se dají i takové, které vypadají jako hotová umělecká díla. Stejně tak skvěle rafinovaně funguje i stojan na kartáčky. Právě proto se tyto dvě nádoby často prodávají jako perfektně ladící sada. 

Opomenout určitě nesmíme ani zrcátka. Ta by v menší koupelně určitě neměla chybět, neboť jen máloco dokáže opticky místnost tak krásně zvětšit, jako to umí právě zrcadla.  

Dále by pak v žádné koupelně určitě neměl chybět ani odpadkový koš. I takto na první pohled nepříliš estetický doplněk je totiž možné v obchodě Sinsay www.sinsay.com/cz/cz/ pořídit ve skutečně poutavém designu. 

Květiny do koupelny ano, nebo ne?

Často se při zařizování koupelny řeší, zda by její součástí měly být květiny. My si přitom myslíme, že nic nedokáže bílou či šedou koupelnu rozzářit lépe než trochu zeleně. Jestliže máte strach, že živé květiny nejsou do vaší koupelny úplně vhodné, nejlepším řešením budou dekorativní umělé rostliny, jež dokáží udělat opravdu mnoho parády. 

S příchodem každého nového ročního období navíc můžete umělé květiny pravidelně obměňovat, a vytvářet si tak ve své koupelně autentickou atmosféru. 

Ať už ovšem vsadíte na kterékoliv dekorace, nejdůležitější je, abyste se ve své koupelně vy sami cítili dobře. Není ani nutné koupelnu zařídit a vybavit během pár dnů. V klidu si dejte čas a promyslete, co se do vaší koupelny skutečně hodí. 

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem