Tradiční osvědčený materiál provází lidstvo už dlouhá tisíciletí. Moderní technologie mu však umožnily rozvoj a uplatnění, o jakém si mohli naši předkové nechat jenom zdát.

Kuchyně

V souvislosti s panujícími trendy, jež stále jednoznačně inklinují k minimalismu, s ohledem na praktické kvality, užitnou hodnotu skla a jeho nekonečnou barevnou variabilitu, je ideálním materiálem do soudobých obytných interiérů. Uplatňuje se jak v podobě velkoplošných bezespárových obkladů stěn, tak na pracovních plochách či nábytkových dvířkách. To všechno nejen v prostorách náročných na udržování hygieny, k nimž patří kuchyně a koupelny, ale i tam, kde hraje nejdůležitější roli sofistikovaný design, luxus a elegance, stejně jako vzdušnost interiéru.

Dřez

Neporéznost a biologická pasivita

Sklo totiž ve všech zmíněných případech boduje kromě skvělého vzhledu především vysokou rezistencí vůči působení širokého teplotního spektra i mechanickému poškození. Navíc díky své naprosté neporéznosti a biologické pasivitě zaručuje maximální hygienu, s minimálními nároky na údržbu a čištění. Všechny tyto vlastnosti jsou nedocenitelné zejména v kuchyních, kde se třeba v případě pracovních desek dobře uplatňují produkty se speciální úpravou kalením. Získávají tak neobyčejnou pevnost a tepelnou odolnost v rozmezí 250 – 300°C, takže jim nevadí ani odkládání horkých hrnců. Mimořádný hrubý povrch Luxx Raff si zase skvěle, naprosto bez úhony, poradí dokonce i s krájením nebo naklepáváním masa. Konečně skleněná pracovní plocha je naprosto ideální k integraci nejen sklokeramických varných desek a ostatních běžných spotřebičů.

Detail v kuchyni

Sklo může být v barvě, v lesku i matu a do interiéru vnáší neskutečnou originalitu. Při úpravě hrany v lesklé variantě a v kombinaci se světelnými podmínkami vždy působí zajímavým dojmem. Pokud je ještě pracovní deska doplněna o spodní montáž dřezu s odkapovými žlábky vybroušenými přímo do skla, jde opravdu o luxusní záležitost.

Kontakt

www.barevnaskla.cz

(komerční prezentace)

logo MessengerPoslat Messengerem