V Čeladné, malebné vesnici ležící v samém srdci Beskyd, tráví paní Dobroslava svůj pracovní týden. Na víkendy obvykle odjíždí do Ostravy a v bytě v Čeladné ji vystřídají její synové, kteří sem po náročném týdnu ve městě jezdí relaxovat. Podívejte se, jakou proměnou prošel tento byt žijící dva životy před televizními kamerami.

V první fázi designérka Jana Kellermannová připravila návrh realizace, který pak společně s majitelkou podrobně probraly, vybraly sedací soupravu a nábytek. Vše ostatní svěřila paní Dobroslava s důvěrou do rukou designérky a do bytu se vrátila až po skončení projektu, který trval 5 dní.

Původní obklady zůstaly skryty.Vzhledem k tomu, že na programu byly dost rozsáhlé stavební úpravy, musel se realizační tým pustit hned do práce. Na základě přání majitelky oddělila designérka Jana Kellermannová kuchyňskou část od obývací pomocí sádrokartonové příčky. Tím ale se sádrokartonem neskončila a další použila podél obou protějších stěn jako jakési rámy, které dodaly prostoru další rozměr a zároveň posloužily k umístění bodového osvětlení.

Více článků z rubriky INTERIÉR najdete na www.dumabyt.cz.

Sádrokartonové příčky s lehkostí nahradily zděné stěny a v bytě působí moderně a vkusně.Dekorování prostoru

Předposlední den proměny se mohlo začít malovat. „Tady jsme museli poněkud improvizovat, jelikož barvy neodpovídaly úplně vzorníku, ale nakonec se nám podařilo docílit žádaného odstínu," prozrazuje Jana Kellermannová. Poté, co byl smontován a umístěn nábytek, nastal pro designérku nejradostnější okamžik, a to dekorování celého prostoru.

text: Edita Erbsová, foto: archiv , Pavel Vítek , Petr Hrubeš

logo MessengerPoslat Messengerem