Příroda vládne podlahám ve všech směrech. Téma udržitelnosti a snaha co nejlépe využívat omezené přírodní zdroje se propsala do konstrukce nové kolekce dřevěných podlah Kährs Flora, které mají tenčí nášlapnou vrstvu 2,5 mm. Kolekce 1-lamelových více než dvoumetrových prken zasadila čtyři dekory do oblíbené barevné škály od přírodního dubu po odstíny mořené do bíla. Rozmanitá barevnost čtvera ročních období zaznívá v tónech jednotlivých dekorů, od čerstvě pokáceného dubu na jaře (Dub Yarrow), zlatavého a teplého odstínu dřeva v létě (Dub Aster), přes pošmourné tóny podzimu (Dub Gentian) až po bělostné odstíny mrazivého zimního počasí (Dub Edelweiss).

„Přírodní a bělený dub, to jsou dobře zvolené odstíny v duchu současného trendu, a tomu odpovídá i povrchová úprava v podobě oleje nebo matného laku. Dekory jsou rustikálnější s výrazně viditelnými suky, přirozený charakter dřeva je zdůrazněn ještě kartáčováním a mikro zkosenými hranami 4V, tedy po všech čtyřech stranách lamely,“ hodnotí novou kolekci Kährs Flora Aleš Viktorín, vedoucí regionálního prodeje společnosti Kratochvíl parket profi, která je výhradním dovozcem této švédské značky u nás.

Zdroj: KPP, Dub Yarrow olej

Tenčí nášlapná vrstva nové kolekce Kährs Flora je trendem současnosti, s ambicí reálně přispět k tématu udržitelnosti a ochraně přírodních zdrojů, současně však vede i k cenově dostupnějším dřevěným podlahám. „U třívrstvých podlah s celkovou tloušťkou 13 mm je síla nášlapné vrstvy2,5 mm adekvátní, protože umožňuje jedno až dvě zbroušení, což je zcela dostatečné. Lidé ho využijí zejména při jednorázovém lokálním poškození podlahy. Ze zkušenosti si dovolím tvrdit, že možnost renovovat dřevěnou podlahu po dlouhodobém užívání lidé realizují maximálně jednou,“ pokračuje Aleš Viktorín z KPP.

Kolekce Kährs Flora hledá paralely v přírodě

Paralely s přírodou hledá nová kolekce Kährs Flora i v názvech, a tak čtyři dekory s povrchovou úpravou buď v oleji nebo v matném laku (jeden dekor Dub Aster má obojí úpravu) jsou pojmenovány po lučních rostlinách.

Jaro: Dub Yarrow olej (Řebříček)

Dub Yarrow je lehce mořený do bíla, což zesvětluje přirozený přírodní tón dubu a zároveň mu dodává krásně zlatavý nádech. Olejovaný povrch a kartáčování zjemňují praskliny i suky a vyzdvihují přirozenou kresbu dřeva - vizuálně i na dotek.

Řebříček je hojně rozšířená květina, vyskytuje se v mnoha odstínech, od teplejších zlatavých tónů až po nejčistší bílou.

Zdroj: KPP, Dub Yarrow olej

Léto: Dub Aster (Astra)

U podlahy Dub Aster je přírodní dřevo ponecháno bez moření, aby vynikla teplá barva dubu, kterou nepotlačí ani olej ani matný lak. Každé prkno je pečlivě kartáčováno, což zvýrazňuje přirozenou kresbu dřeva a zároveň zjemňuje suky a praskliny. Veškeré barevné kontrasty jsou čistě přírodní, takže surový materiál mluví sám za sebe.

Žlutá astra září jako zlaté slunce i v těch nejdrsnějších podmínkách.

Zdroj: KPP, Dub Aster

Podzim: Dub Gentian olej (Hořec)

Dub Gentian má světle béžový odstín, který harmonizuje s tmavšími vlákny dřeva, s jeho suky a prasklinami. Podlaha nám ukazuje teplou hřejivost dubu a perfektně ladí se stylovým a moderním designem interiéru. Matný lakovaný povrch je kartáčovaný, aby ještě více vynikla přirozená struktura dřeva.

Hořec hořepník se prodírá šedobéžovým podrostem a dává o sobě vědět svým intenzivním modrým zbarvením.

Zdroj: KPP, Dub Gentian olej

Zima: Dekor Dub Edelweiss (Protěž alpská)

Díky průhlednému bílému oleji nejsou suky a praskliny na dekoru Edelwiss tolik dominantní. Struktura dřeva je zdůrazněna kartáčovanou povrchovou úpravou.

Bíle mořený dekor Edelweiss evokuje protěž alpskou,  květinu divoce rostoucí v horském terénu.

Zdroj: KPP, Dekor Dub Edelweiss

 

 

podlahyonline.cz
www.kpp.cz

logo MessengerPoslat Messengerem