Každý, kdo touží po útulném a teplém domově a nechce podstoupit časově nebo finančně náročné stavební úpravy, by se měl poohlédnout po jednoduchém řešení, které nabízí tepelně izolační barva JUPOL Thermo. Velmi snadno se aplikuje a má rychlý efekt „zateplení“, čímž zvyšuje tepelnou pohodu a pomáhá snižovat náklady na vytápění. Zateplovací malířská barva se dá tónovat do mnoha odstínů a může tak zútulnit opravdu každou stěnu nebo strop. Při zvýšených nárocích na izolační vlastnosti se kombinuje s vyrovnávací hmotou JUBOLIN Thermo, která funguje na stejném principu.

Vymalujte si teplo

Tajemství malířské barvy JUPOL Thermo a vyrovnávací hmoty JUBOLIN Thermo spočívá v inovativním izolačním plnivu, které se podobá drcenému polystyrenu. Duté polymerní mikrokuličky brání prostupu tepla a zároveň snižují kondenzaci vlhkosti a riziko vzniku plísní. Pro základní zvýšení tepelné pohody v interiéru stačí použít pouze samotnou barvu JUPOL Thermo, jejíž aplikace je stejná jako u jakékoliv jiné běžné malířské barvy.

Zdroj: JUB

Pro ještě větší tepelnou pohodu

Pro zvýšený tepelný komfort je vhodné před malováním aplikovat ještě systémovou tepelně izolační vyrovnávací hmotu JUBOLIN Thermo. Ta se nanáší jako běžné stěrky špachtlí a hladítkem v celkové maximální tloušťce 3 mm. Její aplikace je sice trochu náročnější, ale každý šikovný kutil ji bez problémů zvládne. Dá se totiž brousit, takže případné nerovnosti vzniklé při aplikaci se dají dodatečně odstranit.

Zdroj: JUB 

Příprava podkladu a zásady aplikace

Před samotnou aplikací tepelně izolační vyrovnávací hmoty a barvy je třeba podklad natřít základním nátěrem (AKRYL Emulze, JUKOL Primer) zředěným s vodou v poměru 1 : 1. Pak se volitelně nanáší tepelně izolační vyrovnávací hmota JUBOLIN Thermo, kterou lze aplikovat na všechny druhy omítek, neomítnutý beton, vláknocementové, dřevocementové a sádrokartonové desky a také k opravě vad nebo vyplňování prohlubní a prasklin. Po zaschnutí vyrovnávací hmoty se aplikují dvě, v případě absence izolační vyrovnávací stěrky tři, vrstvy tepelně izolační barvy JUPOL Thermo ve zvoleném barevném odstínu. Každá souvislá plocha (např. strop nebo jednu stěnu místnosti) se natírá vždy v jednom pracovním kroku, a to bez přerušení od jednoho okraje ke druhému.

Zdroj: JUB

Barva JUPOL Thermo má velmi vysokou krycí schopnost a po zaschnutí má plně matný vzhled. Její barevný film je omyvatelný roztoky běžných čisticích prostředků pro domácnost. Vhodným podkladem jsou kromě vyrovnávací stěrky JUBOLIN také všechny jemné omítky, sádrokartonové a vláknocementové desky, dřevotřísky, neomítnutý beton apod. Barvu JUPOL Thermo je rovněž možné nanášet na starší pevně držící disperzní nátěry.

Systém Thermo od společnosti JUB je levnější alternativou klasického zateplení s efektem rychlého zvýšení tepelného komfortu. Je ideální k odstranění menších tepelných mostů v domácnostech, pro bytové domy, kde není možné zateplit fasádu, na severně orientované nebo neizolované stěny a místnosti s požadavkem na vyšší teplotu, jako jsou dětské pokoje, obývací pokoje a pracovny.

logo MessengerPoslat Messengerem