Pan Ladislav a jeho manželka si ve svých 44 letech uvědomili, že nastal konečně ten pravý čas postavit si vlastní dům, o kterém vždy snili. vzhledem k tomu, že neměli se stavbou domu žádné zkušenosti a chtěli se vyhnout zdlouhavému procesu papírování, nejlepším řešením pro ně byla stavba na klíč.

Malý třípokojový byt už manželům s dospívající dcerou a dvěma psíky nestačil, a proto se rozhodli pro rodinný domek na venkově, který by nabídl mnohem více prostoru pro všechny členy rodiny. Využili toho, že vlastnili krásný stavební pozemek v klidném prostředí, a z našetřených úspor se rozhodli postavit si svůj vlastní dům.

V dnešní době mnoho lidí nemá se stavbou domu žádné zkušenosti. nabídka staveb a architektonických kanceláří na internetu je široká, správně se zorientovat vyžaduje spoustu času. Nemluvě o tom, že pro většinu stavebníků představuje problém už jen samotná administrativa nezbytná pro vyřízení stavebního povolení. Celý proces se tak může protáhnout i na několik měsíců. Pan Ladislav si toho byl velmi dobře vědom, a proto se rozhodl pro stavbu na klíč. „Nechtěli jsme ztrácet čas ani trpělivost zdlouhavým vybavováním a hlavně jsme vůbec neznali případné postupy, proto jsme uvítali možnost nechat to na odborníky v oboru ze společnosti ekonomické stavby,“ říká pan Ladislav.

Společný obývací prostor je otevřený do vstupní haly. Interiér domu si majitelé domu zařídili sami. Líbí se jim přírodní materiály a světlé neutrální barvy, převládá tu dekor dřeva doplněný textiliemi a fototapetami s moderními grafickými prvky

Podle vlastních představ
Manželé davidovi už nějaký čas o vlastním domě přemýšleli a měli jasnou představu, jak by mělo jejich vysněné nové bydlení vypadat. Přáli si jednoduchý a praktický přízemní dům, úsporné bezbariérové bydlení propojené se zahradou. Nesměl chybět otevřený společný obývací prostor, dostatečně velká samostatná kuchyň, odpovídající zázemí a krytá terasa. Inspiroval je dům Kristýna s dispozici 4 + 1, dispoziční řešení si však navrhli podle svých představ. Jejich rozpočet se tímto o něco navýšil, a proto využili nabídku společnosti Ekonomické stavby, která jim k vlastní hotovosti pomohla získat nejvýhodnější hypotéku na dofinancování stavby domu.

Zdroj: Ekonomické stavby

Kvalita byla důležitější než rychlost
Stejně jako většina stavebníků si přáli neztrácet čas a nastěhovat se do nového co nejdříve, ale zároveň nechtěli nic zbytečně uspěchat. S celkovou rychlostí realizace byli velmi spokojeni. „Stavba domu začala koncem srpna, a jelikož byla zima tento rok tuhá, mráz dosahoval až −15 °C a napadlo velmi mnoho sněhu, tak se realizace domu na dva a půl měsíce pozastavila. Kvalita stavby je však pro nás na prvním místě před rychlostí stavby. Pokračovalo se tedy až po oteplení a stěhovali jsme se poslední červnový týden,“ dodal pan Ladislav. I s touto přestávkou se mohli nastěhovat do svého už za deset měsíců.

Zdroj: Ekonomické stavby

Dnes už rodina Davidových bydlí ve svém vysněném rodinném domě s velkou zahradou a dvorem, který přesně splnil jejich představy. Mohou si tak užívat ničím nerušené společné chvíle daleko od městského ruchu. „Mít rodinný dům jsme chtěli hlavně kvůli blízkosti přírody. Velký dvůr, altánek, příjemné posezení, relax, v létě bazén a zahrada, ale také možnost bez problémů zaparkovat v jakoukoliv hodinu,“ říká pan Ladislav.

Rodinný dům Kristýna si můžete prohlédnout ZDE.



Text a foto: Ekonomické stavby
www.ekonomicke-stavby.cz

logo MessengerPoslat Messengerem