Postavit nový domov a rovnou ušetřit? Ano, zní to jako sen a my jsme ho rádi pomohli splnit. Dominantou exteriéru domu Kláry a Adama bylo velké rohové francouzské okno, proto manželé začali s plánováním chytře – volbou správného zasklení! 

Vybrat ta nejlepší okna
Každou topnou sezónu lze ušetřit tisíce korun. Třeba výběrem zasklení, které bude pracovat promyšleně se slunečním zářením, dle orientace domu. Ideální volbu si mohl pár vyzkoušet ještě před zahájením stavby za pomocí chytrého kalkulátoru. Jak tedy s plánováním domova začít?

Klára a Adam využili chytrou kalkulačku úspor, aby si udělali představu o možné úspoře za topnou sezónu. Vybrali skla, která odpovídala jejich potřebám a preferencím. Měli v plánu investovat do kvalitních izolačních skel, jako jsou IZOS Energy+. Spočítali si plochu oken na každé světové straně. Zadali plánovaný zdroj tepla domu, což byl v jejich případě kondenzační kotel. Kalkulačka jednoduše poskytne přehled úspor za topnou sezónu. Ty činily v tomto případě okolo 3 000 Kč za topnou sezónu. 

Zdroj: IZOS

Útulné srdce domu
Ovšem úspora není samozřejmě to jediné, na co při návrhu nového domova mysleli. Jejich snem byl dům s centrální obývací částí, kde se bude během dne setkávat celá rodina. Velkorysé prosklení k obývací části jednoduše patří a dodává prostoru vzdušnost a světlo. Pro větší bezpečnost rodiny zvolil pár typ skla IZOS Protect. To je díky vrstvení fólií velmi odolné proti rozbití. Díky tomu je domov dodatečně chráněn před poškozením a vniknutím zvenčí.

Skleněný dotek
Sklo nalezneme v domě nejen v oknech, hraje roli i v samotném interiéru domu. Digitálně potištěnou skleněnou plochu nalezneme například za kuchyňskou linkou. Tisk umožňuje výběr téměř jakéhokoli dekoru, plocha je navíc dokonale hladká, proto se hodí velmi dobře do kuchyně. Klára a Adam v novém domě nechtěli válčit s čištěním obkladů a spár. 

Chytrý výběr oceníte 
Investice do kvalitního zasklení se vždy vrátí. Uvidíte ji jak na účtech za energie, tak ji pocítíte každý den při využívání komfortu, který vám váš domov nabídne. 

Jak se vám dům líbí? Měli jste, nebo máte podobné sny jako Adam a Klára? Podařilo se vám je splnit? Dejte nám o tom vědět na sociálních sítích. A neváhejte sdílet tento článek a společně inspirujme ostatní k chytřejším řešením a úsporám, které si zasloužíme. 

Zdroj: IZOS

Dům určen: pro 4člennou rodinu
Dispozice:
Rozměr: 8 x 15 m
Místnosti: 4 + 1, garáž pro 1 auto, technická místnost
Vytápěn kondenzačním kotlem
V interiéru je krb na dřevo
Orientace Jihozápadní
Porovnání klasických trojskel IZOS Triple s IZOS Energy+ Protect
IZOS Protect: V izolačních skle je využita i bezpečnostní fólie
Za topnou sezónu ušetří 3 407 Kč
Interiér: V kuchyňské lince, mezi spodními a horními skříňkami na zdi,využito digitálně potištěné sklo s dekorem navrženým architektem pro dotvoření originálního designu na míru.

 

www.izos.cz

logo MessengerPoslat Messengerem