Prudké sluneční paprsky často dopadají také do míst, kde příliš vítané nejsou. Jak se proti slunci účinně chránit? Škálu možností nabízí společnost BEAM ČR.

Tento dodavatel je už třicet let lídrem zdejšího trhu systémů centrálního vysávání. V posledních letech však svoji nabídku rozšířil o jednotky řízeného větrání a další vybavení, která mají schopnost v bytech a rodinných domech garantovat současně tepelnou pohodu i čistý a zdravý vzduch.

Do této firemní filozofie vycházející z touhy lidí žít v příjemném prostředí, vhodně zapadají i moderní stínící prvky. Před nežádoucím sluncem chrání spolehlivě, takže s jejich přispěním je možné zvýšit komfort každé obytné zóny. Platí to o bioklimatických pergolách, účinných markýzách, stínících panelech i stínících plachtách. To všechno společnost BEAM ČR nabízí ve škále typů, vlastností, materiálů a barev.

Zastavme se u ne zcela konvenčních zastiňovacích prvků, jimiž u nás jsou stínící plachty a stínící panely. Oč menší je zdejší tradice jejich používání, o to větší efekt přinášejí. Jsou nejen nezpochybnitelně účinné, ale také mimořádně líbivé. Zajistí potřebný stín a ozdobí dům i jeho okolí.

resquarrata-kolibrie-5 57356Některým variantám stínících plachet stačí jediná opora – excentricky umístěný stožár. Při troše fantazie je přímořská atmosféra evokována velmi věrně.


Stínící plachta
spolehlivě poslouží jako alternativa pergoly. Ale má zcela neotřelou dekorativní podobu a nepotřebuje žádnou složitou základovou konstrukci. Stačí rovný podklad a přívod elektrické energie. Pak se bude plachta na pokyn senzoru sama stahovat, když se rozfouká vítr. A roztáhne se ve chvíli, kdy začne svítit slunce. Tyto plachty z kvalitního plátna bývají na terase nebo jinde v okolí domu instalovány za pomoci originálních prvků používaných a dlouhodobě osvědčených v námořnictví. Aktuálně jsou velmi žádaným doplňkem.

Ještě více způsobů použití mají stínící panely. Nejčastěji se uplatňují jako předokenní stínění domu, ale dokonale svoje poslání splní i při bočním zastínění pergoly. Především brání účinku slunce, ale stejně vyhoví jako ochrana před větrem a při zabezpečení dokonalého soukromí. V nabídce jsou panely hliníkové, dřevěné či textilní a lze je případně kombinovat se skleněnými posuvnými stěnami. Efektivitu jejich používání násobí možnost posunovat je operativně, podle momentální potřeby.

renson-loggia-02 57357Ochrana před sluncem pomocí zastiňovacích panelů Loggia může být velmi variabilní. Podléhá jen panujícímu počasí a potřebám uživatelů. Stínící panely musejí plnit svoje poslání v dokonalé souhře technického řešení a designu. Nabídka dodavatele je dostatečně bohatá ve způsobech zpracování, použitých materiálů i v barevném řešení.


Velkou předností tohoto prvku je univerzálnost jeho použití. Panely jsou dodávané na míru, lze je tedy dodatečně instalovat i do stávajících konstrukcí. Stačí jen prostor pro umístění horní a dolní kolejnice.

Pro všechna zařízení sloužící ochraně před slunečními paprsky dodávaná společností BEAM ČR, platí jedna skutečnost. Jejich montáž je jednoduchá a flexibilní. Fixování konstrukcí bývá obvykle provedeno zcela “neviditelně“, případné potřebné elektrické kabely vedou uvnitř konstrukcí. Lze říct, že konečná podoba uplatnění stínících panelů i plachet se vždy stává originálem svého druhu. Používané jsou výhradně materiály ohleduplné k životnímu prostředí.

 

www.beam.cz | www.smartvac.cz

logo MessengerPoslat Messengerem