Společnost Aquanix se opět objeví na stavebním veletrhu For Arch, kde návštěvníkům ukáže, jak vypadá efektivní hospodaření s dešťovou vodou v praxi – na stánku 2B7 bude už zítra pršet dešťovka přímo z mraku.

Ve dnech 20. až 24. září 2022 proběhne v pražských Letňanech další ročník stavebního veletrhu For Arch a stejně jako minulý rok bude jedním z vystavovatelů i společnost Aquanix. Ta si letos pro návštěvníky připravila vodní instalaci, pomocí které bude demonstrovat reálný chod efektivního hospodaření s dešťovou vodou v běžných domácnostech.

„Živé“ zobrazení sběru dešťové vody

„Po loňských zkušenostech, kdy se návštěvníci veletrhu hodně zajímali o to, jak vlastně celý proces zpracování dešťové vody probíhá, jsme se s kolegy rozhodli, že nejjednodušší způsob je ukázat vše přesně tak, jak to ve skutečnosti funguje. Jen ve zmenšené verzi,“ říká jednatel společnosti Aquanix Ing. Jaroslav Veselý.

Z mraku v horní části instalace prší voda na střechu. Z té dešťová voda stéká do okapového svodu a pokračuje dále až do podzemní nádrže. V nádrži je připraveno čerpadlo, díky kterému se voda z nádrže dostává do zahrady nebo do domu. Při využití dešťové vody v domě je na instalaci zobrazeno, jakým způsobem je nutné vodu před použitím dočistit, a to za pomoci vnitřních jemných filtrů a UV lampy. Návštěvníci uvidí i funkční systém dopouštění vody do nádrže.

Instalace sběrače dešťové vody (zdroj: Aquanix)

Unikátní podzemní nádrž IRIS nepřehlédnete ani ve zmenšené verzi

Spolu s instalací bude na letošním veletrhu v měřítku 1:5 vůbec poprvé veřejnosti představena speciální podzemní nádrž IRIS, která zvládne extrémní podmínky typu jílovité podloží, vysoká hladina podzemní vody či pojezdová zátěž. Projektování i samotná výroba je pod taktovkou společnosti Aquanix, která na e-shopu DešťovéNádrže.cz spustí prodej této bezešvé nádrže na jaře roku 2023.

Dále společnost Aquanix na stánku 2B7 představí podzemní nádrž na dešťovou vodu AQUAstay o objemu 2000 litrů a menší komponenty pro efektivní hospodaření s dešťovou vodou. Ve venkovní expozici budou vystaveny podzemní nádrž na dešťovou vodu Aband s objemem 10 000 litrů a podzemní nádrž na dešťovou vodu AQUAstay o objemu 8 000 litrů v životní velikosti.

Podzemní nádrž na dešťovou vodu  AQUAstay (zdroj: Aquanix)

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem