Tzv. PREFA portál se snaží propojit klempířské a pokrývačské řemeslo přímo se stavebníky v daném regionu. Klempířům se stará o generování zakázek a stavebníkům o nabídku volných řemeslných kapacit.

(KOMERČNÍ PREZENTACE)

„Mnoho stavebníků neví, jak a kde mají poptávat klempířské práce – náš portál jim to zjednoduší. Stejně tak se mnozí klempíři místo svého řemesla věnují obchodním činnostem, ve kterých si nejsou zcela jisti – a i těm náš portál pomůže," upřesňuje význam PREFA portálu prokurista PREFA Aluminiumprodukte s.r.o., Aleš Slivka.

Reagují pouze řemeslníci z regionu, a to ti nejrychlejší nebo ti, kteří mají zájem o zrealizování zakázky. (Zdroj: PREFA Aluminiumprodukte s.r.o.)

Všichni na portálu registrovaní řemeslníci musí být absolventy PREFA Academy. Navíc disponují mnoha referenčními realizacemi. Tím je pro stavebníka zaručena odbornost a kvalita nabízené práce. Stavebník je pro změnu po zadání poptávky prověřen zákaznickým servisem PREFA. K řemeslníkům se tak dostane jenom reálná poptávka. Na každou poptávku mohou reagovat pouze tři nejrychlejší, kteří stavebníkovi vytvoří cenovou nabídku, a to včetně materiálu i práce. Z obdržených nabídek si pak stavebník vybere tu nejlepší. Na poptávku tedy automaticky nereagují vytížení řemeslníci. „Tímto poptávkovým a nabídkovým systémem umožňujeme klempířům zprostředkovat zajímavé nabídky a stává se tak dalším rozšířením našich služeb. Vycházíme ale automaticky vstříc i investorům, kterým pomůžeme najít toho správného klempíře v jeho regionu,“ upřesňuje prokurista PREFA Aluminiumprodukte s.r.o., Aleš Slivka.

Vyplněním jednoduchého formuláře stavebník zadá poptávku po realizaci střechy. (Zdroj: PREFA Aluminiumprodukte s.r.o.)

Česká republika je po Německu a Rakousku třetí zemí, kde byla obdobná platforma spuštěna. Doposud je v ní registrováno přes 80 klempířů. Ohlas od řemeslníků i stavebníků je zcela pozitivní. Stavebníci totiž nemusí náročně hledat zkušeného klempíře ze svého regionu. Ihned si pak mohou z nabídek řemeslníků vybrat tu nejvýhodnější. Řemeslníci si zase cení komfortu z automatického generování zakázek.

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem