Pokud budete mít vy nebo vaši přátelé cestu do Mnichova, zastavte se v Českém centru, kde studenti Fakulty umění a designu UJEP postavili výstavu Mladí a úspěšní - Příběhy mladého českého designu. Výstava potrvá od 16. září do 9. října 2015, vstup je zdarma.

Výstava Mladí a úspěšní v Českém centru v Mnichově (ilustrační fotografie, zdroj: www.designcabinet.cz).Výstava Mladí a úspěšní / Příběhy mladého českého designu, která se loni na podzim představila v Praze, se tak vydává do světa. Od 16. září do 9. října 2015 bude k vidění v Českém centru v Mnichově (PrinzregentenStraße 7), poté se vrátí do ČR a poputuje do Plzně.

Výstava Mladí a úspěšní v Českém centru v Mnichově (ilustrační fotografie, zdroj: www.designcabinet.cz).Současné výstavy Mladí a úspěšní se účastní 23 autorů a designérů, kteří dnes mají svá vlastní studia, jsou členy významných designérských firemních týmů nebo působí jako pedagogové na univerzitách nebo na vyšších odborných školách. Zasahují svými návrhy všechny oblasti průmyslu i užitého umění a ovlivňují náš každodenní život ve všední den i svátek.

Exponáty nebo plakáty se představí práce Pavla Coufalíka, Jana Čtvrtníka, Viktora Chalepy, Jiřího Pelcla, Davida Karáska, Jana Klose, Elišky Kuchtové, Kryštofa Nosála, Ladislava Škody, Moniky Šrolerové, Filipa Sreita, Reného Šulce, Antonína Tomáška, Jana Tučka, Martina Tvarůžka, Gabriela Vacha, Jindřicha Vodičky a Romana Vrtišky. 

zdroj: www.designcabinet.cz | www.meetczechdesign.cz | www.studentskydesign.cz, text: Tomáš Horáček

logo MessengerPoslat Messengerem