V obývacím pokoji trávíme opravdu hodně času. Proto je nutné si ho upravit podle vlastního vkusu. Výzdoba má na naši náladu velký vliv, tak se rozhlédněte a promyslete si, co by se dalo vylepšit. V našem článku najdete 7 užitečných tipů.

Osvětlení nepodceňujte

Svítidla jsou často přehlíženým bytovým doplňkem a to je škoda. Není to pouze praktický kousek, naopak může celý pokoj proměnit a doplnitNemáte v obývacím pokoji lampičku, při které se dá číst? Nebo vás už ta, co doma máte, prostě a jednoduše nudí? Svítidla jsou často přehlíženým bytovým doplňkem a to je škoda. Není to pouze praktický kousek, naopak může celý pokoj proměnit a doplnit. V dnešní nabídce najdete nesmírně široký výběr lampiček a lamp. Některé jsou obyčejné, další velmi výrazné, což se hodí, pokud máte byt zařízený v tlumených barvách.

Nezapomeňte, že teplota barvy je taky velmi důležitá. Teplota nad 5500-6000 kelvinů ztrácí žlutý podtón, což není vhodné před spaním. Pokud si nechcete narušit celkový spánkový cyklus, kupte žárovku, která má okolo 4000 kelvinů.

Zrcadlo zastává i estetickou funkci

Pokud se vám velké zrcadlo do obýváku nehodí, zvolte kulaté zrcadloMnoho lidí si zrcadla do obývacího pokoje nedává. A to je škoda, protože zrcadlo je skvělý doplněk. Kromě praktické funkce zastává i tu estetickou. Prostor osvěží a v mnoha případech i opticky zvětší. K tomu slouží hlavně větší zrcadla. Dobrou volbou je horizontální zrcadlo, které pokryje jednu ze stěn a nenápadně ji rozšíří.

Pokud se vám velké zrcadlo do obýváku nehodí, zvolte kulaté zrcadlo. Kulatý tvar je jemný a velmi elegantní a dá se kombinovat skoro se vším.

Obrazy všech možných velikostí

Holé stěny sice působí čistým dojmem, ale nejsou příliš vábivé. Taková místnost může působit jako holobyt. Naopak s obrazy vyzařuje hřejivou a pozitivní energii. V dnešní době máte na výběr nespočet různých vzorů, rámů i tvarů. Skvělou volbou je sada několika obrazů, které lze pověsit nad sebe, vedle sebe či neuspořádaně.

Před nákupem se rozhodněte, jestli se vám barevná paleta z obrazů hodí k nábytku. Buď můžete vybrat opravdu výrazné barvy, tlumené barvy nebo černobílou verzi. Fantazii se meze nekladou.

Rostliny v okrasných květináčích

Se závěsným květináčem působí stěna více plasticky a ne tak plošeCo by to bylo za obývací pokoj bez rostlin? Produkují kyslík, díky čemuž se budete cítit svěže a odpočatě. Nezapomeňte, že lidé mají (podle výzkumů) v přítomnosti rostlin větší radost. Mít okolo přírodu je pro nás velmi přirozené. Proto se nebojte dát si do pokoje aspoň pár rostlin. Určitě se neomezujte jen na obyčejné hnědé květináče, vyberte si stylové, které se hodí jak na parapet, ale i na skříň nebo stůl.

Pokud máte volné stěny, kupte si závěsný květináč. Stěna díky tomu působí více plasticky a ne tak ploše.

Odkládací stolek si zamilujete

Když koupíte dostatečně nízký odkládací stolek, nemusí být ani vidětAno, sedací souprava je důležitá, ale co takový odkládací stolek po levé a pravé straně? Milujete kávu, čaj a svit svíček? Kam jinam vše odložit než vedle pohovky? A když koupíte dostatečně nízký stolek, nemusí být ani vidět. Všichni se budou divit, odkud se line ta krásná vůně a vy přitom moc dobře víte, že je na stolku schovaný aroma difuzér.

Některé stolky mají vespod extra úložný prostor, což se hodí na kapesníky a časopisy.

Malý či velký koberec?

Nejjednodušší způsob, jak ozvláštnit místnost, je koberec. Bosé nohy si ho oblíbí, protože izoluje od chladu. Záleží pouze na vás, kam ho umístíte. Hodí se pod sedací soupravu, doprostřed pokoje, ale i pod stojací zrcadlo.

Nezapomeňte, že koberec patří mezi nejvýraznější prvky pokoje. Zaměřte se na barvu, materiál i délku chlupu. Jestliže se vám nechce koberec čistit každý měsíc, zvolte tmavší barvy. Pokud máte permanentně studené nohy, oceníte dlouhý jemný chlup.

Špinavý koberec čistěte pomocí prostředků přímo na něj, nebo zavolejte odborníka, který odstraní veškeré skvrny a drobky.

Koberec patří mezi nejvýraznější prvky pokoje. Zaměřte se na barvu, materiál i délku chlupu

Pléd

Měkká deka či pléd vás krásně ochrání před prvními podzimními mrazíkyMilujete filmy a seriály? Večer se chcete zachumlat s hrnkem horkého čaje a odpočívat? Pořiďte si měkkou deku nebo teplý pléd. Krásně vás ochrání před prvními podzimními mrazíky. Dobrou volbou je pořídit deku pro každého člena rodiny. Nepoužívané plédy a deky uložte do proutěného nebo kovového koše.

Existuje několik materiálů - fleece, vlna, polyester, polyakryl, bavlna a jejich kombinace. Každá se hodí do jiných situací. Vlnu a polyester využijete v zimě, bavlnu zase v létě.

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem