Nenajdeme jiné zařízení, které by natolik účinně přispívalo kvalitě obytného prostředí, jako centrální vysávací systém. Výsledkem výkonnosti a kreativity moderních centrálních vysavačů je nejen dokonalý úklid, ale i čistý vzduch v bytě či domě.

V sérii článků s touto tematikou budeme mluvit o centrálních vysavačích BEAM a centrálních vysavačích SMART. Ty požívají dlouhodobě pověst lídrů trhu a nositelů progresívních technologií v rámci celého oboru. A platí to globálně. Jsou to zkrátka činitelé určující obecně platné normy a trendy. Všechno, s čím dodavatelé těchto zařízení přicházejí, je důkladně odzkoušené laboratorně i v praxi. A je to také podložené samozřejmou certifikací. Především zásluhou značek SMART a BEAM je centrální vysavač dnes tolik populární.

Před léty bývaly centrální vysavače spojované hlavně s rodinnými domy. Dnes jsou možnosti jejich uplatnění mnohem širší. Neexistuje důvod, proč všech jejich předností neužívat i v bytech různých velikostních kategorií a stejně tak v komerčních provozech. Rozšíření sféry působnosti je jen jedním z výsledků neustálého zlepšování výkonnosti a schopností centrálních vysavačů.

Připomeňme alespoň stručně fungování centrálního vysavače: Základem efektivity jeho práce je fakt, že stacionární agregát a s ním spojená sběrna nečistot, působí odděleně od činnosti mobilního nasávacího zařízení. Vzduch nasycený prachem je hermetickým potrubím přepravován do filtračního systému. Silnější nečistoty jdou přímo do odpojitelného kanystru, zatímco jemného prachu se “strojovna“ zbavuje odstředěním a filtrem, z něhož prach po vypnutí vysavače padá opět do nádoby na odpad. Obsah tohoto kanystru se při běžném používání dvakrát, třikrát do roka jednoduše vysype do popelnice. 

Podstatné je, že nečistoty shromažďované v odpadním kontejneru nemají vliv na sací výkon, jako tomu bývá u vysavačů konvenčních. A stejně vítaným efektem je také to, že nedochází k víření prachu vlivem vyfukování nasátého vzduchu, jako je tomu u vysavače tradičního. Ve finální fázi je vzduch aktivně zúčastněný na procesu vysávání vyváděn ventilačním potrubím mimo budovu.

Z popsaného procesu vyplývá jednoznačný závěr. Pokud lze splnit technicky vcelku jednoduché požadavky, hlavně mít možnost vhodně situovat sací agregát s odpadní nádobou a také odvádět do ovzduší odpadní vzduch, nic nebrání instalování centrálního vysavače v jakékoli obytné budově. A už tato skutečnost se stává argumentem posilujícím vědomí, že skutečně máme tu čest s dokonalým zařízením. Jeho očistné výsledky jsou samozřejmě očekávané. Ale práce s centrálním vysavačem má i svoje aspekty hygienické a zdravotní. Pověstné roztoče likviduje nekompromisně, ale skutečně dobrý centrální vysavač také bezpečně ochrání alergiky. V případech centrálních vysavačů BEAM je toto konstatování podložené klinickým výzkumem. O tom, že centrální vysavač může být i zdravotní pomůckou, prokazatelně účinnější než takzvané “pračky vzduchu“, bude další díl tohoto seriálu.

centralni-vysavac-2 55687

Bez kontaktu s prachem

Centrální vysavače svými schopnostmi spolehlivě plní nároky kladené na zařízení fungující v takzvaných chytrých domácnostech. Konkrétně se zastavme u klíčových bodů systému Smart Home Clening a centrálního vysavače s typovým označením QB, jimiž jde aktuálně zákazníkům vstříc společnost BEAM ČR.

Tato sestava představuje dokonalé spojení pro moderní úklid. Může být řešením pro každý dům či byt. Nově pojatý centrální vysavač QB je určen pro úplné zapuštění do stěny domu či bytu, speciální krytí umožňuje případnou instalaci agregátu také na lodžii. Výsuvná hadice je skryta v potrubí ve stěně a tedy nikde v bytě nepřekáží. V přímé návaznosti na tento centrální vysavač může pracovat také robotický vysavač ROBO. Pak je celý systém povýšen do kategorie inteligentních zařízení. Prostřednictvím příslušné aplikace může být robot ovládán na dálku a při své práci si počíná nejen racionálně, ale i zcela samostatně. Včetně takových úkonů, jakými jsou automatické vyprazdňování kanystru v návaznosti na vysavač centrální, k čemuž dochází včetně samočištění hlavního kartáče a filtrů.

Stojíme před dokonalým zařízením! O další krok se posunul vpřed konečný efekt práce centrálního vysávacího systému. Obsluha skutečně nepřijde do jakéhokoli kontaktu s prachem.

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem