Dny se postupně zkracují a stmívá se stále dříve. Proto bychom měli trávit co nejvíce času na čerstvém vzduchu, čerpat energii z přirozeného světla a ještě trochu si užít letních slunečních paprsků. Dostatek denního světla a přísun čerstvého vzduchu je výborná prevence proti nejrůznějším onemocněním a pozitivně ovlivňuje lidský metabolismus a psychické i fyzické zdraví. Ne nadarmo se říká, že kam nemůže světlo, tam musí lékař.

Víme, že přirozené světlo je důležité, přesto jsme obklopeni zářivkami

Jste na tom podobně?

Věděli jste, že přes 90 procent našeho času trávíme uvnitř budov, a to nejčastěji pod umělým osvětlením? Lidé přitom denní světlo řadí mezi nejvýznamnější faktory, které spoluvytvářejí zdravé a komfortní bydlení. Vyplývá to i z nedávno zveřejněné studie Healthy Homes Barometer společnosti VELUX. Ačkoliv dobře víme, že nám denní světlo prospívá a toužíme bydlet v prosvětlených bytech a domech, mnohdy se tím paradoxně neřídíme.

Denní světlo má významné antibakteriální účinky a zvyšuje schopnost koncentrace (foto: Velux).

Denní světlo v místnosti bez oken? I to je možné!

Vhodnou kombinací střešních i klasických fasádních oken můžeme interiér naplnit velkým množstvím denního světla. Dobrou zprávou je, že existují také řešení, jak přivést denní světlo i do míst, kam nelze běžně umístit žádné okno. O jejich prosvětlení se postarají světlovody a světlíky.

Inovovaný světlovod VELUX je možné osadit do plochých i šikmých střech. Díky novému vysoce odrazivému tubusu přivádí ještě větší množství denního světla i do těch nejtmavších a nejodlehlejších míst v domě. K dostání je pro ploché i šikmé střechy.

Další možností pro přivedení denního světla do obytných prostor pod plochou střechou jsou světlíky VELUX, které je možné ovládat manuálně či dálkově prostřednictvím chytrého dotykového ovladače.

Recept pro dobrou náladu a fyzickou i psychickou pohodu? Dostatek denního světla! (foto: Velux).

Nejste si jisti, jaký způsob přirozeného prosvětlení vašeho domu vybrat? Navštivte stránky www.denni-svetlo.cz. Zde naleznete mnoho užitečných informací o optimálním prosvětlení patrových domů či bungalovů, stejně tak jako jednotlivých místností. Pokud docílíte optimálního prosvětlení celého domu na úrovni doporučených hodnot, můžete snížit energie na svícení u rodinného domu až o 30 %.

Recept pro dobrou náladu a fyzickou i psychickou pohodu? Dostatek denního světla!

Uvnitř budov strávíme až 90 procent našeho času. Je proto důležité, abychom si přirozeného světla užívali co nejvíce.

Kontakt

www.denni-svetlo.cz | www.velux.cz

(komerční prezentace)

logo MessengerPoslat Messengerem