Kromě odvětrání par a pachů zajišťují digestoře také osvětlení varné zóny. Některé modely ale mají ambice přinést do kuchyně víc a stát se její plnohodnotnou estetickou součástí.

Stropní odsavač Up, kombinace nerez/bílé sklo/polykarbonát, dálkové ovládání, výkon závisí na typu motoru, cena 41 980 Kč.Přestože značka Elica není na českém trhu příliš dlouho, s jejími produkty jste se patrně setkali už mnohem dříve, kdy vyráběla odsavače pro několik světových specialistů na bílou techniku. Dnes jde o největšího evropského výrobce, jehož logo se stalo zárukou kvality korunované nadčasovým a zajímavým designem.

Za čtyřicet let své existence si Elica vydobyla respekt konkurence i uznání odborníků, kteří jí udělili několik prestižních cen, jako je například Red Dot Design Award či Good Design. Za inovační činnost ji ocenila i národní organizace Confindustria, která reprezentuje italské výrobní a servisní společnosti.

Více článků z rubriky KUCHYNĚ na www.dumabyt.cz nebo www.modernibyt.cz.

Hravý design

Odsavač Feel se skládá ze tří prvků s rozdílným výkonem odtahu, možnost jedno i vícebarevného provedení, odtah i recirkulace, výkon 260–700 m3/h, cena 74 990 Kč.Hlavním designérem společnosti je známý Fabrizio Cris`a. Jeho odsavače se vyznačují elegancí, hravostí, emočním nábojem, jednoduchými konstrukcemi i dynamickými formami a snadným interaktivním ovládáním. Všechny návrhy nejprve putují do laboratoří, kde vzniknou prototypy, u kterých se ověřuje funkčnost všech prvků a kvalita použitých materiálů tak, aby do výroby přišel jen dokonale funkční odsavač. Testy zároveň garantují, že jsou všechny udávané parametry u spotřebičů pravdivé.

Odsavač 35CC Island Dynamique, ocenění Product Design Award a Good Design, více barevných provedení, výkon 270–600 m3/h.Nabídka odsavačů Elica je velice široká. Vedle jednoduchých nadčasových typů vhodných do běžných či luxusních kuchyní vycházejí z dílny návrháře i avantgardní modely vyznačující se dynamickou formou a hravou barevností. Nevšedně ztvárněné modely zaujmou na první pohled a stanou se dominantním prvkem kuchyňského interiéru.

text: Libuše Lhotská, foto: archiv

logo MessengerPoslat Messengerem