Také jste si nechali poradit, že máte přesunout objemnou knihovnu z obývacího pokoje a snažit se eliminovat množství všech věcí, které skladujete v této místnosti? I přesto je pořád mnoho nezbytností, bez nichž se v obývacím pokoji neobejdete? Nezoufejte. Výběr nejnovějších úložných sestav, systémů a knihoven vás přesvědčí, že tento nábytek do obývacího pokoje rozhodně patří.    

Větší množství úložného nábytku rozbíjí vzdušnost a otevřenost prostoru. Kdo ovšem bydlel či bydlí v bytě s menší rozlohou, na úložné prostory nedá dopustit, obzvlášť pak, je-li tento sortiment obohacen o designové skvosty.

Okem profesionála

Policový systém Wave (Bontempi), materiál lakovaný plast ve vysokém lesku.Nábytek, který si hodláte do hlavní obytné zóny pořídit, by neměl být ani příliš mohutný, ani prostorově náročný. A čím více funkcí bude plnit, tím více si budete výběr chválit v budoucnu. V malých bytech lze tento problém vyřešit pomocí posuvných příček, které podpoří prostorovou vzdušnost. Ve velkých interiérech je nejjednodušší cestou pro designéra laika rozdělit zařizovanou místnost na několik zón, zvláště jedná-li se o polyfunkční místnost. I u velkých místností se držte pravidel střídmého zařizování.

Celý článek a více fotografií najdete na www.modernibyt.cz.

Nábytek s LED diodami

Otočná vitrína Davaro (Musterring), rozměr 179 x 60 x 60 cm, provedení bílý lak, podstavec dřevěná dýha, součástí vitrín je zabudované osvětlení.Ve středu zájmu i v tomto roce zůstává nábytek bílé či světlé barvy, popřípadě nábytek z kvalitně zpracovaného dřeva. Tmavé odstíny jsou naopak na ústupu. I designéři se drží pravidla, že by měl být obývací prostor světlý, měl by takzvaně dýchat. Druhou tendencí zaznamenanou na veletrhu jsou kromě klasického dřevěného nábytku sestavy v provedení laminát či MDF ve vysokém lesku. Tyto materiály si získaly oblibu jak v kuchyních, tak i v nejčastěji využívané části bydlení, v obývacím pokoji. Společným prvkem, který spojuje trend nábytku v těchto dvou místnostech, je odstranění úchytů. Vše, co se uzavírá, je dotykové. Designové úložné prostory byly dovedeny téměř k dokonalosti doplněním o zabudované LED diody pro větší přehlednost. Dalším doplňkem jsou pestrobarevné niky a vnitřky skříněk, které jsou v radikálně odlišných odstínech.

Závěsný nábytek

Odlehčit interiér lze také vhodně zvoleným tvarem. Nelze striktně říct, do jakého prostoru se doporučuje hranatý nábytek a do kterého naopak oblý. Koncept by měl být v jednom stylu. Některé sestavy mají nohy, jiné se připevňují na stěnu. Ty závěsné budí dojem lehkosti, navíc se pod nimi snadněji uklízí.

Více článků z rubriky INTERIÉR najdete na www.modernibyt.cz.

Policový systém ze série Calligrafia (design Cortesi Design), materiál MDF, povrchová úprava v laku, systém vyráběný na míru, FLOU.Pravidelná recyklace

Závěrem jen nutno zdůraznit: na praktický výběr úložného nábytku nehřešte skladováním starých zbytečností. Neobklopujte se tzv. lapači prachu, bude se vám žít daleko lehčeji.

Rady v kostce

- v menším bytě zrušte příčku do chodby
- větší prostor zařizujte podle zón
- již uzavřené moduly nakupujte s již integrovaným osvětlením
- kombinujte systémy s uzavřenými i otevřenými policemi

zdroj: www.modernibyt.cz

logo MessengerPoslat Messengerem