Uspěchaná doba s sebou nese mnoho zdravotních rizik. Čelit jim lze pomocí vodní masáže, která podporuje regeneraci organismu. Hydromasáž jako relaxace těla i duše je ostatně už tři tisíce let známou a úspěšnou metodou.

Quarylová oválná vana Cetus, rozměry 170 x 75 cm, cena (bez DPH) od 27 810 Kč, masážní tichý Whisper whirlpool systém s 8 vodními tryskami a vzduchovými perlátory na dně za příplatek (bez DPH) 63 630 Kč (KOUPELNY PTÁČEK).Vzduchové bublinky společně s vodou masírují měkké tkáně, čistí pokožku, podporují látkovou výměnu, zvyšují prokrvení kůže i kosterního svalstva a při správném nasměrování proudu napomáhají krevnímu oběhu a činnosti srdce. Při koupeli zaznamenáte skvělý pocit pohody doprovázený dokonalým uvolněním celého těla. Postupně s narůstajícím pocitem fyzické pohody začnou s vodou odtékat i tělesná únava, stres a vtíravý neklid, který ubírá energii a rovnováhu. Hydromasážní lázeň napomáhá také klidnému a osvěžujícímu spánku a prospívá pokožce – čistí ji a posiluje. Nepřetržitým opakováním pulzace hydromasážních proudů se kůže zpevňuje a získává zdravý a lesklý vzhled.

Více článků z rubriky KOUPELNA na www.dumabyt.cz nebo www.modernibyt.cz.

Jako po dovolené

Hydromasážní minibazén Unique pro 3 osoby, rozměry 190 x 150 x 80 cm, s dřevěným obložením teak, wengé nebo s panely bez úpravy, které lze obložit v libovolném designu, 14 velkých trysek, až 10 vzduchových trysek, podhladinové osvětlení, aromaterapie, cena od 358 875 Kč (AQUA PLUS).Hydroterapie přispívá k podpoře fyziologických procesů v lidském organismu a k urychlení hojivých pochodů, u zdravých jedinců k prevenci patologických stavů a posílení odolnosti. Když je tělo ponořeno do lázně, jejíž teplota se pohybuje mezi 37–43 °C, je teplo předáváno proudící vodou tělu podstatně rychleji než při statické koupeli ve vaně. Proudění na principu tepelného výměníku stále obměňuje tenkou vrstvu vody, která je v přímém kontaktu s pokožkou. Zvýšený přísun tepla oběhem zahřáté krve do tkání má za následek rozšiřování cév a zlepšení periferního prokrvení. Zvětšený objem krve z kožních kapilár je pak odváděn do celého těla.

Masážní systém Whisper je doplněn funkcí Magic Light. LED diody mohou být téměř zcela zapuštěné do quarylu. Cena obdélníkové vany Squaro (VILLEROY & BOCH) bez DPH a bez masážního systému 22 470 Kč (KREINER EXKLUSIV).Tím se zrychluje tepová frekvence. Celkové zvýšení teploty se projeví svižnějším tempem látkové výměny s efektem lepšího odbourávání nežádoucích metabolitů v těle, přispívajícím k lepšímu spalování tuků. Prohlubuje se dýchání. Hydromasáž se doporučuje pro celý pohybový aparát jako prostředek proti artróze, revmatismu i chorobám spojeným s krevním oběhem. Hodí se také jako prevence proti křečovým žilám a pro lidi, jimž zejména kvečeru otékají nohy. Prospěch z hydromasáže má i celý nervový systém, který ovlivňuje teplota vody.

CO JE HYDROMASÁŽNÍ TERAPIE?

Hydromasáž je spolupůsobení směsi vody se vzduchem na lidský organismus. Ta pod tlakem dopadá na povrch lidského těla. Konečný účinek přináší uvolnění a relaxaci organismu. Působí na člověka třemi způsoby: mechanicky, tepelně a psychicky.

Quarylová vana Aveo je v plné výbavě za 315 000 Kč,195 x 95 cm (KREINER EXKLUSIV).Význam teploty

Když si napustíte vanu do 34 °C, bude mít lázeň povzbudivý účinek. Teplota vody stejná jako teplota lidského těla (36–37 °C) je vhodná jako doplněk při léčení neuróz, poruch hybnosti či obezity. Teplota vyšší (až do 43 °C) pomáhá při léčbě svalových spasmů, revmatických syndromů a také při léčbě kloubů. Lidé trpící kardiovaskulárními chorobami mohou využít příznivých účinků střídání teplé a chladné koupele, přičemž je však třeba začít vodou teplou a končit chladnou. Bez konzultace s lékařem se nekoupejte ve vodě teplejší než 40 °C! Hydroterapii můžete opakovat klidně každý den. S délkou pobytu to však nepřehánějte, dvacet minut postačí.

text: Lenka Saulichová, Lucie Martínková, foto: archiv

logo MessengerPoslat Messengerem