Již naše babičky věděly, jak důležitý je pobyt venku, na čerstvém vzduchu. Dnešní životní styl však pobytu v exteriéru u většiny profesí nenahrává, a proto nám nezbývá, než se zaměřit alespoň na kvalitu prostředí uvnitř, kde trávíme více či méně z vlastní vůle čím dál více času. Domy našich babiček byly sice méně komfortní z hlediska udržení tepla, rozhodně však v nich probíhala větší přirozená cirkulace vzduchu z důvodu netěsných konstrukcí. Moderní zateplené budovy prakticky nedisponují žádnou přirozenou výměnnou vzduchu, a proto je nezachrání ani pravidelné větrání. Jediným řešením je instalace inteligentního větrání.

Navíc se často najde důvod proč nevětrat. Otevřít dokořán nedovolí přílišný hluk zvenčí, riziko bouřek a deště, silný vítr, zima nebo přílišné teplo. Není divu, že se pak kvalita vzduchu v interiéru rychle zhoršuje a většinou je horší než ta venkovní. Dnes je třeba o ventilačním systému uvažovat již ve fázi hrubé stavby. Rozvody se totiž schovají do podhledů a stěn a v rámci interiéru bytu jsou pak doslova neviditelné. O samotný provoz se pak postará centrální jednotka, která se vejde bez problému do technické místnosti nebo do zázemí chodby. Pokud zvolíte nejtišší varianty dostupné na trhu, můžete je ale umístit i do obytných částí domu. Svým provozem vás rozhodně nebudou rušit.

Řizené větrání KombiAir řídí závěsná centrální jednotka Zehnder. Rovody se pak schovají do podlahy či stropuUdržení vlhkosti na ideální úrovni

Běžné klimatizační systémy mají tu nevýhodu že mnohdy přesuší vzduch uvnitř místnosti. Sofistikované řízené větrání Schiedel KombiAir, nejtišší ventilační systém na našem trhu,  je vybaven entalpickými výměníky, které udržují vlhkost na optimální úrovni.

Řízené větrání přivání čerstvý vzduch bez pachu a alergenů

Majitelé domů s řízeným větráním nemusí řešit kdy a kde větrat. Systém větrá sám podle vlastního nastavení. Využívá odpadní teplo k ohřevu příchozího vzduchu a tím přispívá k úsporám během chladných měsíců. Systém je možné využít ale i v letních dnech, kdy teploty atakují tropické hodnoty. Zde je možné zapnout funkci Bypass. Ta zamezí předávání tepla z odpadního vzduchu tomu příchozímu. V noci, kdy teploty klesnou na přijatelnou úroveň tak proudí do domu chladnější vzduch zvenčí. Samotní uživatelé potvrzují, že sytém především výrazně zkvalitní život v interiéru. Špičková rekuperace KombiAir od společnosti Schiedel s jednotkou @Zehnder se zabudovanými filtry navíc dokáže vyčistit ovzduší od pachů i alergenů a výrazně uleví právě alergikům například v pylové sezóně. Výrazné zlepšení života pociťuje prakticky každý. V dobře větraných prostorách se lépe spí, člověk se budí odpočatý a přes den má více energie.  Uvědomme si, že dnes trávíme v interiérech mnohem více času než dříve a to jak dospělí, tak děti. Kvalita vnitřního prostředí tak ovlivňuje náš život více než si připouštíme.

Přítomnost řízeného větrání poznáte pouze neznatelného větracího otvoru v pravém rohu místnosti. Všechny rozvody jsou schovány v konstrukcíchNechte si poradit a zažádejte o dotace

Výhodou zavedeného výrobce řízeného větrání s rekuperací tepla Schiedel je fakt, že se můžete plně spolehnout na kvalitní servis. Sestavení koncepčního a výhodného řešení, stavba na klíč a pomoc při získání dotace je bonusem, který se počítá. Na zákazníka je tak kladena minimální zátěž. Schiedel navíc může zákazníkovi dodat komplexní technologii k bezproblémovému získání stavebního povolení. Kromě řízeného větrání KombiAir může zabezpečit i doplňkové vytápění obnovitelným zdrojem v podobě krbové vložky s integrovaným komínovým tělesem Kingfire. Stavebník tak dostojí požadavku využití obnovitelného zdroje při zachování maximálních úspor.

logo MessengerPoslat Messengerem