Při výběru lednice je jednou z důležitých priorit, kam lednici kupujeme. Jestli domů, kde ji budeme užívat denně, nebo například na chalupu, kde přece jen na lednici tak vysoké nároky mít nebudeme. Na trhu je k dostání spousta typů lednic. Jaké to jsou, už si dále přiblížíme v našem článku.

(KOMERČNÍ PREZENTACE)

Co bychom měli před koupí chladničky vědět?

Před výběrem ledničky je třeba ujasnit si tři základní věci. Nejdůležitější je typ chladničky. Neméně důležitý je požadovaný objem, který se odvíjí od počtu členů domácnosti a v neposlední řadě i její rozměry, aby se do kuchyně vůbec vešla.

Parametry důležité pro výběr lednice

Energetický štítek, kterým je povinně označena každá lednice, nám výběr podstatně zjednoduší. Spotřeba se odvozuje z provozu při ideálních podmínkách (teplota okolí 20 °C, 70% zaplnění prostoru lednice). Od roku 2010 se již nesmí prodávat žádné lednice s označením B a nižší.

Objem lednice se doporučuje pro jednoho člena domácnosti kolem 70 litrů chladícího prostoru a 25 litrů mrazáku. Vše se však odvíjí od potřeb jednotlivých domácností.

V případě, že kupujete lednici s mrazákem, lze zvolit umístění v horní nebo spodní části lednice.

Počet kompresorů a okruhů umožní nastavení teploty pro lednici i mrazák zvlášť a zároveň vypnutí lednice a mrazáku odděleně.

Dávkovač vody a ledu bývá součástí zejména amerických lednic. Setkáme se s ním však už i u klasických lednic. Většina těchto lednic vyžaduje napojení na vodu.

Minibar vám nejen, že umožní uchování oblíbených potravin a pití, ale díky tomu, že nemusíte hlavní dveře otevírat tak často, ušetříte také energii.

Neméně důležité jsou i rozměry. Před koupí lednice si změřte místo, kam ji chcete umístit, ale také raději šířku dveří a chodeb kvůli manipulaci.

Před výběrem ledničky je třeba ujasnit si tři základní věci. Nejdůležitější je typ chladničky. Neméně důležitý je požadovaný objem, který se odvíjí od počtu členů domácnosti a v neposlední řadě i její rozměry, aby se do kuchyně vůbec vešla. (Zdroj: Alza.cz)

Jaké typy lednic jsou k dostání?

Nyní se konečně dostáváme k tomu nejdůležitějšímu – mezi jakými typy lednic lze vybírat.

Lednice s mrazákem

Kombinované lednice již dlouhou dobu patří k nejoblíbenějším a nejpraktičtějším lednicím. Vhodné jsou pro menší, ale i větší rodiny. Vybírat můžete mezi různými velikostmi, barvami, funkcemi a umístění mrazáku lze zvolit v horní i spodní části lednice.

Lednice bez mrazáku

Tento typ lednic je ideální pro velké rodiny a domácnosti, které vlastní samostatně stojící mrazák. Nevýhodou může být menší výběr variant.

Malé ledničky

Vhodné do kanceláří nebo i garsonek. Některé modely mají součástí také mrazící box.

Vestavné lednice

Výhodou tohoto typu lednic je možnost sladění s designem kuchyně. Vybírat lze mezi kombinovanými lednicemi, lednicemi bez mrazáku, ale i malými ledničkami.

Americké lednice

Největší předností těchto lednic je samozřejmě jejich objem. Vhodnější jsou tedy zejména pro větší rodiny s prostornou kuchyní. Za vyšší pořizovací cenu však dostanete kombinaci nejmodernějších funkcí a stylového designu.

Retro lednice

V případě retro lednic jde vždy o originální designerské kousky. V každé kuchyni tedy zaujmou jednoznačně dominantní pozici. Na funkčnosti jim to však neubírá ani trochu. Na výběr máte mezi lednicemi s mrazákem i bez a samozřejmě i různé barevné provedení. Jako za každý originál si však musíte také lehce připlatit.

Chladnička je spotřebič, který je v provozu 24 hodin denně po mnoho let. Její výběr proto nepodceňte a seznamte se i s funkcemi, které výrobci nabízí.

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem