Plovoucí podlahy se těší opravdu velké oblibě. Nabízí totiž celou řadu plusů, mezi které patří především velmi atraktivní vzhled, snadná montáž a poměrně široká škála možných variant. Zákazník totiž může vybírat mezi laminátem, vinylem či dřevem a upřednostnit tak materiál, jehož vzhled, vlastnosti či cena jsou pro něj nejvíce atraktivní.

(KOMERČNÍ PREZENTACE)

Laminátové podlahy

Tento typ podlahové krytiny se mezi zákazníky těší velké oblibě. Vyjma velmi příznivé ceny se totiž může pochlubit vysokou odolností vůči otěru a zátěži, disponuje dobrou barevnou stálostí a snadno se udržuje. Z tohoto důvodu je často využíván nejen v rodinných domech a bytech, ale i v komerčních prostorách. Dokáže totiž věrně imitovat vzhled přírodních materiálů, jako je dřevo, kámen či kov. Důkazem toho je např. kolekce laminátových podlah EGGER PRO Laminát, která se inspiruje jak aktuálními trendy v oblasti designu, tak i přírodou. Velké oblibě se těší i privátní kolekce EGGER Basic Plus, která obsahuje 5 oblíbených dekorů.

Laminátové podlahy (Zdroj: Supellex.cz)

Vinylové plovoucí podlahy

Vinylové podlahy jsou ideálním řešením pro všechny milovníky vysokého komfortu. Jsou totiž na došlap velmi měkké a teplé, zároveň zabraňují i šíření zvuků. Mimo to jsou odolné, komfortní a snadno se udržují. Existují dokonce i ve voděodolných variantách, díky čemuž se hodí i do kuchyní a koupelen. Podlahy jsou k dostání v řadě různých dekorů, např. kolekce Wineo DESIGNline nabízí celou řadu podlahovin, které jsou vhodné nejen pro byty, ale i komerční prostory. Amorim Premier REAL je kolekce, která využívá vinylu kombinovaného s korkem, a která nabízí ještě vyšší komfort, stejně jako kolekce Vinylcomfort a HydroCork. Na elastické krytiny zase sází kolekce PARADOR.

Dřevěné plovoucí podlahy

Přírodní dřevo je krásné, jeho výběr ale není jednoduchý. Je totiž nutné rozlišovat mezi několika druhy dřevěných podlah. Vyjma klasických masivních prken, která jsou zpravidla upravena tvrdým voskovým olejem, jsou k dostání ještě tradiční parkety a vícevrstvé dřevěné podlahy. Mezi ty se řadí i plovoucí podlahy, které jsou dokonce třívrstvé. V jednotlivých kolekcích je k dostání řada atraktivních dekorů od několika producentů, např. DesignWood, PARADOR, ESCO či FEEL WOOD.

Plovoucí podlahy se těší opravdu velké oblibě. Nabízí totiž celou řadu plusů, mezi které patří především velmi atraktivní vzhled, snadná montáž a poměrně široká škála možných variant. Zákazník totiž může vybírat mezi laminátem, vinylem či dřevem a upřednostnit tak materiál, jehož vzhled, vlastnosti či cena jsou pro něj nejvíce atraktivní. (Zdroj: Supellex.cz)

Plovoucí vs. lepené podlahy

Plovoucí podlahy jsou velmi oblíbené i díky tomu, že je poměrně snadné je položit na podlahu.S vhodně zvolenou podložkou a po pečlivém prostudování návodu to zvládne každý zručnější kutil. Podlahy totiž disponují zámkovými systémy (např. BOEM X-press Clic, UNI fit! či Just clic!), které pokládku podlahy velmi usnadňují.

Co se týče vhodné podložky, většinou stačí podlahu vyrovnat anhydritem. Toho lze docílit i použitím fixační podložky. V některých případech, např. u vícevrstvé vinylové podlahy multilayer, dokonce není ani podložka potřeba. Její funkci totiž zastává korek, ze kterého je spodní část podlahy vyrobena.

Plovoucí podlahy se těší opravdu velké oblibě. Nabízí totiž celou řadu plusů, mezi které patří především velmi atraktivní vzhled, snadná montáž a poměrně široká škála možných variant. Zákazník totiž může vybírat mezi laminátem, vinylem či dřevem a upřednostnit tak materiál, jehož vzhled, vlastnosti či cena jsou pro něj nejvíce atraktivní. (Zdroj: Supellex.cz)

Zámkové systémy pracují na jednoduchém principu vzájemného zacvaknutí prken. Jednoduše přiložíte jedno prkno šikmo shora k druhému, vložíte jeho pero (přečnívající výčnělek) do drážky na straně prvního prkna, spustíte jej dolů, zatlačíte a zkontrolujte, že plošně dosedlo. Jediné, na co je nutné dávat při pokládce pozor je to, aby do sebe jednotlivé prvky podlahy slyšitelně zaskočily. To umožňují právě speciální drážky a pera, kterými jsou prkna vybavená.

Supellex – svět podlah s.r.o. (Zdroj: Supellex)

Faktem nicméně zůstává, že pokud pokládáte takovéto podlahy v komerčních prostorách, je nutné počítat s větší vlhkostí. Z tohoto důvodu je nasnadě používat tzv. uzavírací lepidlo, které se nanáší na jednotlivá pera. Manipulace s ním už je mnohdy obtížnější a je proto lepší svěřit práci odborníkovi. V takovém případě může zákazník vsadit i na lepené podlahy, pod které se jako podklad využívá nivelační stěrka. V tomto případě je také lepší využít služeb profesionálního podlaháře, který zaručí správnou pokládku podlahy.

Více na: Podlahy-podlaharstvi.cz

logo MessengerPoslat Messengerem