Podzim je na barvy nejbohatším obdobím. Příroda se halí do hlubokých teplých tónů, které lahodí oku na každém kroku. Vytvořte si s kreativními barvami StyleColor Selection interiér, který okouzlí každého.

I když to na první pohled není patrné, výběr interiérových barev a vhodných doplňků může být náročným úkolem. „Nekonečné množství barevných odstínů a odlišné vlastnosti interiérových barev dají zabrat i šikovnějším kutilům. Sladit vnitřní prostory domu ovšem nemusí být noční můrou, pokud víte jak na to,“ hovoří Monika Linghartová, specialistka z oddělení barev a laků v projektových marketech Hornbach.

Kde nejlépe vyniknou podzimní tóny

Podzimní paleta obsahuje teplou zemitou škálu, především s nádechem červené. I přesto, že tyto barvy se těšily oblibě zejména na venkově či v rustikálně laděných interiérech, nemusíte mít z nich strach ani v moderních domech nebo bytech. Ideálním místem, kde se odstíny podzimu ukážou nejlépe, jsou společné prostory, jako například vstupní hala. Ta je místem, které dělá skvělý první dojem a udává tón zbytku obydlí. „Výrazné barvy jako terakota, rezavá, oranžová či lilková vykouzlí zajímavé uvítání pro všechny hosty. Navodí pocit domova, hravosti a stability. Dominantní barva vstupní haly vám zároveň umožní používat jemnější odstíny při přechodech mezi místnostmi,“ vysvětluje odbornice.

Najděte rovnováhu

Každé roční období nám dává možnost využít širokou škálu barev. Aby místnost nebyla zahlcena pouze podzimními tóny, je také důležité umět správně kombinovat. „Nesprávnou kombinací riskujete, že váš domov bude působit, jako by byl navržen pouze na jednu sezónu,“ upozorňuje Monika Linghartová.

Podstatou vyváženého interiéru jsou 2 základní barvy a jedna doplňková. Pokuste se vybírat takové, které se vzájemně doplňují, a nejsou konfliktní. Teplé podzimní tóny jdou nejlépe dohromady s neutrálními – jako béžová, krémová nebo bílá. Pokud však toužíte po výraznějším designu, nic nezkazíte ani tmavou zelenou, růžovou či tmavě modrou.

Jak vybrat kvalitní barvu

Výběr vhodné barvy už dávno není pouze záležitostí hezkého odstínu. V interiérech trávíme většinu volného času, a proto je zásadní vybírat produkty, které nebudou negativně ovlivňovat kvalitu vnitřního klimatu a zdraví obyvatel. „Stejně jako zdravý životný styl, se do popředí dostává i zdravé bydlení. Na trhu nacházíme čím dál více ekologických materiálů, a také produktů bez konzervačních látek, či bez obsahu VOC (prchavé organické látky). Tyto výrobky garantují pozitivní vliv na člověka bez rizika ohrožení zdraví. Prémiové interiérové barvy Selection neobsahují konzervační látky a jsou obzvlášť vhodné pro alergiky a osoby citlivé na respirační onemocnění,“ vysvětluje specialistka z Hornbachu.

Se službou míchání barev Hornbach si můžete nechat namíchat více než 35 výrobků v až jednom milionu barevných odstínů a obdržíte tak barvy na stěnu, laky, lazury a mnoho dalšího ve vámi požadované barvě.

Zdroj: Hornbach

Bojíte se změny?

Pokud máte strach z radikálních změn v celém bytě, nebo nejste zvyklí na výrazné tóny, změňte pouze odstín jedné zdi, nebo použijte akcentovou tapetu. „I přesto, že tmavé stěny působí opravdu výborně s doplňky v zemitých barvách, může jít o příliš velkou změnu. V tom případě jsou ideálním řešením tapety s potiskem. Ten by ovšem neměl mít silný podzimní motiv. Vhodnější jsou tapety s abstraktními nebo exotickými vzory, které nebudou působit nevhodně během jiných ročných období,“ radí Monika Linghartová.

Pro ty, kteří na zdech preferují spíše jemné odstíny, je dobrou volbou výrazný kus nábytku, nebo bytových doplňků. „Výrazné tóny působí jako obrovský závazek. Nemusíte jimi ale vymalovat celou místnost. Stačí přidat například stolní lampu, barevnou komodu, sametové polštáře či vyměnit koberec. Bytové textilie jsou úžasným designovým prostředkem. Kromě toho je lze snadno měnit podle sezóny, nebo vaší nálady,“ dodává specialistka z projektových marketů Hornbach.

Nedovedete si představit, jak budou jednotlivé barvy, vzory či struktury ladit dohromady ve vašem obývacím pokoji, ložnici či pokoji pro teenagera? Vyzkoušejte nový plánovač místností Hornbach zdarma a tvoření místností vám půjde hladce od ruky. Více zde na www.hornbach.cz/aktuality/hornbach-planovac-podlah-a-sten/

Více informací najdete na: www.hornbach.cz
Přidejte se k nám na Facebooku – www.facebook.com/HornbachCZ

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem