Vysavač, který udělá neoblíbenou domácí práci za vás, byl až donedávna jen snem. Teď už ale robotické vysavače nejsou jen předraženým zbožím, ale dostupným pomocníkem do domácnosti, kterého si zamilujete. Jak vybrat toho správného, vám poradíme v článku.

Robot vysmýčí i tam, kam byste se s běžným vysavačem nedostali

Robotický vysavač je úžasným pomocníkem do každé domácnosti. Můžete ho zapnout na dálku, a než se vrátíte z práce, na podlaze nezůstane ani smítko. Vejde se i tam, kam byste se s klasickým luxem dostávali jen obtížně. Díky malé šířce i výšce zajede pod gauč a důkladně vysaje i pod postelí. Než mu dojde šťáva, zvládne vysmýčit i velký byt, ať už doma jste, nebo ne. Máte-li schody, strach není na místě. Robotické vysavače mají funkci detekce schodiště, takže se nemusíte bát, že vám robot spadne.

U robotických vysavačů s mopem nezapomeňte nejdřív vysát

K dostání jsou nejrůznější typy vysavačů, v základu se dělí na ty s mopem, které vám podlahu vyčistí namokro, a bez mopu, které jen vysávají. V případě, že zvolíte robotický vysavač s mopem, pamatujte na to, že abyste při úklidu dosáhli skutečně dobrého výsledku, je potřeba podlahu nejdříve vysát. Před nákupem zaměřte svou pozornost na velikost zásobníku. Čím větší zásobník, tím méně častěji ho budete muset čistit. I když to není nic složitého. Jednoduše jej vyjmete, otevřete, obsah vyklepete do koše a vysavač může pokračovat v práci.

Při výběru sledujte hlučnost robota i výdrž baterie

Jedním z parametrů, které by pro vás mohly být důležité, je hlučnost. Robotický vysavač trochu hučí, i když v porovnání s klasickým vysavačem je tišší. Většina lidí zvládne spát v ložnici a mít v obývacím pokoji zapnutého robota. Ale někdo na to může být citlivější. Zaměřte se i na výdrž baterie. Chytrý robot by měl zvládnout vysát celý byt na jedno nabití. Pozor, pokud máte velký (např. dvoupatrový) dům, vybírejte výkonnější vysavač s delší výdrží baterie, ať nemusíte vysávat na etapy.

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem