V domě bydlí manželé Marcela a Marcel již tři roky a za tu dobu si zařídili téměř celý dům podle svých představ. Jen na tento pokoj, který nyní prošel kompletní proměnou, stále nedošlo, protože nebyl tak důležitý jako například obývací pokoj.

Sedací soupravu vybírali podle toho, aby byla vhodná i na přespání. Tato pohovka má dvě matrace. Nechybí ani úložný prostor na lůžkoviny (IKEA).To se změnilo s narozením teď už tříměsíčního syna Honzíka. „Jezdí k nám více návštěv, především moje sestra z Prahy," říká paní Marcela. S manželem si řekli, že už je načase místnost, do které přesunuli starší sedací soupravu z obývacího pokoje, od základu změnit. Přáli si z pokoje vytvořit příjemné útočiště pro hosty, ale především pro sestru paní Marcely, které ho chtěli věnovat k Vánocům.

KDO TU ŽIJE

Paní Marcela je na mateřské dovolené.Manželé Marcela a Marcel s tříměsíčním synem Honzíkem
Paní Marcela je na mateřské dovolené a kromě péče o syna se stará o domácnost. Manžel pracuje jako stavební technik. Než se jim narodil syn Honzík, rádi podnikali vyjížďky na kole a v zimě na lyže. Teď s miminkem se budou muset na chvíli těchto radovánek vzdát, ale to jim vůbec nevadí.

Plánek

Do zásuvek si může případná návštěva uschovat vše, co nemá být na očích. Čistá linie zásuvek bez úchytů dokonale ladí s ostatním zařízením pokoje.Celý dům si zařizovali manželé sami, tentokrát se ale obrátili na designérku Hanu Baronovou, se kterou se znají a jejíž práce se jim líbí. Zároveň pro ně bylo velmi příjemné nechat zařizovat zase někoho jiného. Designérka připravila několik 3D návrhů, z nichž si manželé jeden vybrali, stanovili finanční limit a proměna mohla začít.

Více článků z rubriky INTERIÉR na www.dumabyt.cz nebo www.modernibyt.cz.

Slovo designérky BcA. Hany Baronové

BcA. Hana BaronováTentokrát jsem se zabývala proměnou pokoje pro hosty. Návrh měl především navazovat na stávající vybavení a styl ostatních místností rodinného domu. Rozměr daného pokoje je 3 x 4,5 m, což je pro hosty dostatečně velký prostor, i přesto jsem zvolila světlý nábytek s imitací jemné nenápadné dřeviny. Rovněž rozkládací pohovka je ve světle krémovém tónu. Doplňkovou barvou je holubí modř a bílá malba na stěnách. Prvky v barvě chromu se objevují na stropnici, stojací lampě, odkládacím stolku a němém sluhovi. S výsledkem jsem spokojená, pokoj vyzařuje pohostinnou atmosféru, snad jen chybí obrázek s nápisem „Host do domu, Bůh do domu".

Hlasujte:

Měli byste zájem o typový projekt domu od spol. G-SERVIS za 28 600 Kč?

logo MessengerPoslat Messengerem