Chcete podlahu z přírodních materiálů, která zútulní každý interiér? Podlahu, která vám dopřeje příjemnou chůzi a zároveň bude vhodná i pro alergické nebo jinak citlivé osoby? Řešením je nadčasová moderní korková podlaha s jedinečnými funkčními vlastnostmi!

Obnovitelný zdroj materiálu

Všechny pozitivní vlastnosti korku jsou dány a odvozeny již od způsobu jeho vzniku. Korek je čistě přírodní surovina, je to ochranná a izolační kůra korkového dubu, který se pěstuje v mnoha odrůdách. Jedinečností stromu je schopnost obnovy kůry, která umožňuje její opakovaný sběr, tedy loupání za pomocí speciálních nástrojů, které jsou ke stromu šetrné.

Korek jako tepelný a zvukový izolant

Korková podlaha má přirozené vysoké tepelně izolační vlastnosti, proto je vhodná do místností, které působí chladně, nebo ve kterých je chladno od podlahy. Zbavíte se tak nepříjemného pocitu studených nohou. I když není korková podlaha vhodná pro podlahové topení, dokáže z okolního prostředí akumulovat teplo a zajistit tak příjemný pocit tepla a pohodlí.

Podlahy z korku se vyznačují příjemnou elasticitou, díky níž se nejen snadno pokládají, ale především zajišťují měkkou a naprosto nehlučnou chůzi. Korek je zároveň výborný akustický izolant.

Korková podlaha má přirozené vysoké tepelně izolační vlastnosti, proto je vhodná do místností, které působí chladně, nebo ve kterých je chladno od podlahy

Povrch, který hýčká chodidla

Přirozené vlastnosti korkové podlahy jsou však ještě mnohem bohatší. Povrch má výbornou tvarovou stálost a celkem značnou odolnost proti dočasné vlhkosti. Pohodlnou chůzi, která je citlivá k chodidlům a nezatěžuje klouby, doplňuje také schopnost podlahy pohlcovat nepříjemné vibrace a vizuálně skrývat drobné nepravidelnosti a nerovnosti.

Kam se hodí korková podlaha?

Díky teplému povrchu se hodí do všech obytných místností domu, především do ložnic, obývacích pokojů, pracoven, ale také do dětských pokojů, kde dokáže nahradit tepelné podložky a koberce. Korkové podlahy nezateplují místnost jen pocitově, ale i fakticky. Instalace korkové podlahy dokáže zvýšit přirozenou teplotu místnosti a ž o 1,5 °C.

Korkovou podlahu je vhodné umístit do prostor, které nejsou vystaveny přímému slunečnímu záření, protože mají tendenci ztrácet svou jasnou barvu. Zvýšenou pozornost podlaha zaslouží také při stěhování nábytku, který je vhodný přemístit přenosem, nikoli posouváním po podlaze.

Korková podlaha působí antistaticky a nemá potřebu zachytávat nečistoty. Kromě antibakteriálních vlastností má i vysokou odolnost vůči plísním a roztočům

Péče o korkovou podlahu

Korková podlaha působí antistaticky a nemá potřebu zachytávat nečistoty. Kromě antibakteriálních vlastností má i vysokou odolnost vůči plísním a roztočům.

Pro zajištění dlouhé životnosti a perfektního vzhledu je třeba o korkovou podlahu pravidelně pečovat. Povrch vyžaduje pravidelné stírání vlhkým mopem bez čistidel s přídavkem chloru. Lakovaný povrch je více odolný a v případě opotřebení lze snadno nahradit starou vrstvu laku novou.

Pohodlně lepené varianty korkové podlahy

Celoplošně lepené korkové podlahy mají vysokou kompaktnost a uživatelům dopřávají nadstandardní komfort při chůzi. Instalaci zjednodušuje možnost přesného zařezávání dle konkrétních požadavků, především kolem rámů na dveře, topení a jiných nepravidelností místnosti. K dispozici jsou ve čtvercových nebo obdélníkových formátech.

Jedinečnost plovoucích podlah

Korkové plovoucí podlahy pokládané zámkovým systémem se vyznačují vyšší odolností a bez větších problémů snesou i vyšší zátěž, a to díky několika vrstvám, ze kterých jsou vyrobeny. Jedná se o korkovou podložku, nosnou HDF desku a nášlapnou vrstvu z korku. Konečná vrstva může být opatřena různými laky, které se mohou skládat z keramických částic, které vytváří ochrannou vrstvu proti odření a škrábancům. Jsou tak vhodné i pro majitelé domácích mazlíčků.

Supellex - Svět Podlah

Série korkových podlah Wicanders s dokonalým designem

Specialistou na výrobu těchto ekologických podlah je firma Wicanders, která nabízí plovoucí korkové podlahy vysoké kvality hned v několika neotřelých řadách, jako je například Wicanders SPECIALITY. Ta nabízí jedinečné dekory pro všechny typy místností. Díky speciálním vrstvám a ochranným lakům je její využití vhodné nejen pro běžnou domácnost, ale také pro kancelářské prostory, reprezentační místnosti, a dokonce také pro komerční objekty s lehčí zátěží.

Více na: www.svetpodlah.cz

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem