Základem spokojenosti v nové současné koupelně je nebát se vpustit do ní moderní techniku. Jen co se s šikovnými přístroji sblížíte, mnohokrát se vám odmění.

Elektronický systém ATT (DORNBRACHT) nabízí sprchování podle vámi předem naprogramovaných scénářů, cena podle vybavení cca od 340 000 Kč, KREINER EXKLUSIV.Používání elektronických zařízení v koupelně vám zvýší pohodlí, bezpečnost a navíc budete mít dobrý pocit, že šetříte přírodní zdroje i svou peněženku.

Průkopnice baterie

Elektronika se v hygienických zařízeních začala používat už v osmdesátých letech, ale pouze ve veřejném sektoru. Nejznámějším zástupcem prvních elektronických zařízení je bezdotyková umyvadlová baterie. Tenkrát šlo čistě o hygienické požadavky, později se začal brát zřetel i na ekonomický efekt v podobě úspory vody. Dnes se řeší hlavně úspora a uživatelský komfort, jež poskytují veškerá moderní koupelnová elektronická zařízení. K umyvadlové baterii přibyly nejrůznější chytré sprchové systémy, vanová ovládání baterií, senzorové splachovací destičky, elektronické bidety, osvětlovací systémy, doplňky.

Více článků z rubriky KOUPELNA na www.modernibyt.cz nebo www.dumabyt.cz.

Hlavně jednoduše

Senzorová umyvadlová baterie Kludi Balance, nastavení teploty páčkou, napájení baterií, cena 13 500 Kč, KLUDI.Aby uživatele elektronické zařízení neodradilo, musí mít co nejjednodušší intuitivní ovládání a nesmí mít přemíru funkcí. Důležitý je samozřejmě také design, který by měl být nenápadnou součástí koupelny. Leckdy bývá ovládání ukryto třeba v krycím panelu vany, dálkový ovládač má podobu atraktivního doplňku aj. Kromě základních funkcí vypnout/zapnout je dále šikovná možnost nastavení stálé teploty či navolení vlastního individuálního programu. Obě funkce zaručují menší spotřebu vody než při běžném nastavování optimální teploty, mohou také ochránit před opařením, šetří i energii.

Podomítková umyvadlová baterie ISpa (GESSI) s pulzním ovládáním, cena 29 550 Kč, DESIGN BATH.Není třeba sahat

Tím, jak do koupelen stále více proniká design a technika, mění se i vzhled senzorových baterií a jiných zařízení, dříve používaných jen ve veřejných zařízeních. Exkluzivní zrcadlová skříňka může mít ve skle zcela miniaturní senzor, který vám aktivuje osvětlení, jež je součástí zrcadla. Minimalistická splachovací destička má dvě decentní tlačítka v podobě rozdílně velkých kroužků symbolizujících malé a velké splachování – stačí lehce mávnout před kroužkem s ukrytým senzorem a splachování je aktivováno.

Senzorem ovládané baterie už také mají krásný vzhled a lze je pořídit v rámci celé designové kolekce. Objevili jsme i sprchovou kabinu Transtube, u níž řídí otvírání dveří senzor umístěný ve spodním rámu zástěny.

text: Lucie Martínková, foto: archiv

logo MessengerPoslat Messengerem