Toužíte po kuchyni, která bude prostorná a zároveň prakticky řešená? Pokud ano, kuchyně s ostrůvkem je pro vás to pravé. Ostrůvek můžete využít na vícero způsobů a přizpůsobit ho nejen vašim představám, ale i velikosti a tvaru kuchyně.

Jeden kousek, mnoho tváří

Kuchyňský ostrůvek je skvělá vychytávka, která vyřeší spoustu vašich starostí, se kterými se při rozložení kuchyně můžete potýkat. Využít ho můžete jako:

  • Úschovnou a odkládací plochu,
  • centrum vaření,
  • centrum mytí,
  • bar k sezení,
  • oddělovací prostředek mezi kuchyní a obývacím pokojem.

Ať už ostrůvek zakomponujete jakkoliv, vaši kuchyni to posune na úplně jiný level. Stane se z ní království, které nebudete chtít jen tak opustit.

Elegantní uschování kuchyňských potřeb

Disponuje vaše kuchyně spotřebiči nebo nádobím, které nepoužíváte tak často, ale přece jenom ho nechcete schovávat do komory? Ostrůvek velmi dobře poslouží jako místo, kde všechny tyto méně potřebné věci rafinovaně uschováte.

Patříte mezi typy lidí, kteří potřebují k přípravě pokrmů dostatečně velký pracovní prostor? U kuchyňského ostrůvku s tím nebudete mít žádný problém.

Multifunkční prostor

Ostrůvek často zřizujeme v kuchyni za účelem multifunkčního prostoru. Tím je především varná plocha nebo zapuštěný kuchyňský dřez. Tento způsob využití kuchyňského ostrůvku splňuje praktičnost i funkčnost. Ideální šířka desky je potom 80–90 cm.

Mycí koutek mimo vše ostatní
Některé nádobí do myčky jednoduše nepatří, a tak vám nezbývá nic jiného než ho umýt ve dřezu pod tekoucí vodou. Skvělým nápadem je zakomponavat do ostrůvku set dřezu a baterie. Přemýšlet nad tímto řešením umývací plochy je potřeba ale již při návrhu kuchyně, jelikož musíte vyřešit přívod vody a také odpad.

Některé nádobí do myčky jednoduše nepatří, a tak vám nezbývá nic jiného než ho umýt ve dřezu pod tekoucí vodou. Skvělým nápadem je zakomponavat do ostrůvku set dřezu a baterie

Vaření na jednom místě
Jestliže se rozhodnete oddělit vařící plochu od té pracovní, nezapomeňte nad varnou desku nainstalovat odsavač par, tedy digestoř. Kromě toho, že budete mít oddělenou vařící plochu, můžete mít snadno po ruce také všechny kuchyňské potřeby, které potřebujete.

Příjemné posezení i stolování

Udělat z jedné strany ostrůvku bar je skvělý nápad. Pokud navíc máte pouze dvoučlennou rodinu, můžete zde i stolovat. Takový ostrůvek by měl mít šířku alespoň 60 cm, aby se u něj dalo pohodlně sedět.

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem