O kuchyni se říká, že je srdcem domu. Moderní kuchyně se ovšem již dávno netísní v malých místnostech, jsou středem společenského dění. Současná kuchyně je prostorná, vzdušná, je propojená s jídelní, případně i obývací částí a vytváří ostrůvek rodinného života. Postupem času se ovšem každá místnost a každý interiér okoukají, zastarají a proto jsou úpravy či rekonstrukce kuchyně častou nutností. Některé věci ovšem není potřeba svěřovat do rukou odborníků. Poradíte si s nimi snadno sami a navíc si ji můžete zrealizovat podle svých představ a vložit do nich vlastní nápad.

Deska za varnou plochou

Pattex Fix ExtremePři klasickém provozu čtyřčlenné rodiny je kuchyně a varná deska neustále používaná. Aby se plocha dala udržovat bez větší námahy, používají se za varnou desku praktické materiály, které ochrání stěnu, jsou hygienické a dobře se čistí a navíc vypadají hezky. Příkladem může být skleněná deska nebo deska z některých slitin nejlépe v matovém provedení, kde není vidět každý otisk. Jak ji ale připevnit na stěnu? Nejdříve je potřeba upravit stěnu, na kterou budete desku lepit. Zbavte ji nečistot, jestliže malba nedrží, sundejte ji.

Stěna musí být čistá, s pevným podkladem. Nyní již stačí sehnat desku potřebného rozměru, nebo si ji nechat uříznout na požadovanou velikost, očistit ji a připravit si montážní lepidlo. Pattex Fix Extreme Total je lepidlo, které dokáže udržet velkou silou lepenou desku ihned na místě, tudíž ji nemusíte nijak fixovat. Nanesete lepidlo v proužcích na rubovou stranu desky a následně silně přimáčknete ke stěně. Po několika sekundách deska drží na svém místě a nesklouzává dolů. Finální pevnosti bude dosaženo po 24 hodinách.

Lepení kuchyňské deskyPracovní deska

Pracovní desky jsou nejnamáhanější částí kuchyně. Klademe na ně nejvyšší nároky. Správné pracovní desky jsou snadno udržovatelné, odolávají vodě a klasické kuchyňské činnosti, jako je například krájení potravin. Proto není divu, že pracovní desku měníme v kuchyni častěji. Prvním krokem je výběr správné desky, nezapomeňte si před tím přesně prostor přeměřit a zanést do plánku všechny náležitosti jako je například otvor pro dřez. Instalace samotné desky již není problém. Opět je potřeba ji pečlivě očistit. Montážní lepidlo Pattex Extreme naneste v proužcích na místa, kde ji budete lepit. Na nosná místa dejte stejně vysoké vyvažovací lišty, kterými desku nejdříve podložíte. Desku otočte a přitiskněte na místo, po chvíli vytáhněte podkládací lišty. Je hotovo.

Uvidíte, že drobné rekonstrukce dokážete s kvalitním lepidlem zvládnout sami.

Tip

Obložení kuchyněMontážní lepidlo Pattex Fix Extreme Total vám bude dobrým pomocníkem - přilepí i velmi těžký předmět během jedné sekundy. Lepí téměř okamžitě, stačí cca na 1s pořádně přitisknout a lepený předmět bezpečně drží na svém místě i na svislých plochách. Navíc je extrémně silné. Téměř okamžitě dokáže udržet až 350kg/m2.

Pattex Fix Extreme Total je univerzální montážní lepidlo, které lepí savé i nesavé materiály, je vhodné do interiéru i exteriéru a dokáže lepit i pod vodou. Díky jeho extrémní síle a rychlosti s ním snadno nalepíte i těžké zrcadlo v koupelně, nebo přechodové či soklové lišty. Ani práh, jednotlivé stupínky schodů nebo skříňky či police pro něj nejsou problém. Venku na domě s ním snadno přilepíte například poštovní schránku, okenní parapet, popisné číslo domu nebo domovní zvonek. Díky voděodolnosti se skvěle hodí pro lepení v koupelně i v kuchyni stejně jako při lepení a tmelení okapů, krytů na sloupy a opravy bazénů.

Kontakt
www.pattex.cz

(komerční prezentace)

logo MessengerPoslat Messengerem