Cílem návrhu architekta bylo vytvořit ložnici netradiční, odvážnou a mírně provokující. Je určena nejen pro mladé lidi, ale pro všechny, kteří se nebojí nových trendů, změn a novinek.

Prostorové uspořádání navrhované ložnice je hrou geometrických obdélníkových bloků. Kombinace různých proporcí a barev jednotlivých prvků pak vytváří přirozenou image moderního interiéru.

Přetočení zařízení celé místnosti vdechlo prostoru nové proporce. Naproti lůžku je umístěna nábytková stěna se zakomponovanou LCD obrazovkou.V obdélníkovém půdorysu jsou dvě stěny s okny do ulice, jedna se dvěma dveřními otvory do dalších prostor bytu a jedna volná. Zásadní změna vnitřní dispozice znamenala radikální posun základních nábytkových komponentů. Oproti původnímu zařízení je volná zeď ložnice zakryta obytnou stěnou a postel přesunuta do rohu pod okno. Obývací stěna, postel a taburety jsou ovšem jediné kusy nábytku v místnosti. Praktický a v současné době také módní prvek sádrokartonové předsazené stěny, která je umístěná za postelí, tvoří niku na uložení drobností.

Více článků z rubriky INTERIÉR najdete na www.dumabyt.cz.

Hry s barvami

Místo okenních závěsů jsou v moderně pojatém interiéru žaluzie.Dominantní barvou celého prostoru je bílá, doplňuje ji tmavě šedá barva stěn a nábytku. Červená je zde chápána jako doplňující a oživující - proto je použita jen v detailech. Přestože se červená barva do ložnic obecně nedoporučuje, v tomto případě hraje roli mírně provokujícího prvku. Podlaha má odstín mořeného ořechu.

Pro další inspiraci vám však nabízíme zajímavou hru s barevností. Všiměte si, jak různé barevné varianty mění náladu a také proporce ložnice. Nová barevná škála tak výrazně rozšiřuje možnosti místnosti a skýtá prostor pro individuální vkus a odvahu.

text a foto: Petr Pospíšil

logo MessengerPoslat Messengerem