Možnosti barevných úprav dveří, dřevodekorů nebo prosklení jsou násobeny kombinacemi s různými tvary a povrchy klik, zámků, mušlí, posuvných systémů a hliníkových rámečků.

(KOMERČNÍ PREZENTACE)

Jednou ze zajímavých novinek jsou titanové matně černé kliky, mušle a kování se sametově jemným povrchem a změnou barvy kovových odstínů podle intenzity osvětlení. Nový metalický šedočerný odstín kování M&T má velmi tvrdý povrch se zárukou 15 let. Využití kontrastu mezi trendy bílou barvou povrchu dveří a černými doplňky, tmavá či světlá barva dřevodekoru dveří Masonite s kombinací skrytých zárubní dává prostor optickým hrám s barvami a osvětlením.

Posuvné systémy dveří MASONITE s černým Alu posuvem a černým kováním na dveřích s dekorem CPL premium borovice švédská (Zdroj: Masonite)

Neotřele působí v interiéru domácností nebo kanceláří hladké bílé dveře s kvalitním PUR lakem doplněné prosklením s černým lakovaným rámečkem.

Jedna z nových možností je využití černých hliníkových proužků na dveřích, černých pantů a klik nebo černých posuvných systémů. Standardní bývá výběr ze světlého niklového, hliníkového a chromovaného povrchu.

Posuvné systémy jsou kromě standardního světlého niklového, hliníkového a chromovaného povrchu nově k dispozici i v černé barvě. (Zdroj: Masonite)

Kovový šedočerný odstín je vyroben galvanickým pokovením produktu z matného niklu (označeno Tin-K). Nejedná se o barvu nebo lak, ale o metalickou kovovou vrstvu ze speciálních materiálů. Pod různým úhlem, barvou osvětlení a intenzitou světla se odstín kování vždy mění a tím se vytváří dojem jedinečnosti. Tenká kovová vrstva je mimořádně tvrdá, má vysokou odolnost proti oděru a poškrábání, je barevně i chemická stálá, takže nezmění svůj původní barevný odstín a nezkoroduje.

V kombinaci se světlými povrchy dveří může mít každý ve svém domově nebo kanceláři zajímavý high-tech designový prvek. Dokonalost výsledného dojmu dotvoří i detaily černého magnetického zámku, pantů a lišt.

Nové černé kliky jsou s dozickou, cylindrickou kulatou či čtvercovou rozetou s možností magnetické rozety.

Černá klika DENY Tin-K s dozickou kulatou magnetickou rozetou (Zdroj: M&T).

Posuvné dveřní křídlo MASONITE v dřevodekoru borovice švédská s metalicky černými doplňky. (Zdroj: Masonite)Další variantou posuvných dveří mohou být dveře na zeď s garnýží nebo posuvné dveře do pouzdra. Výhodou je ušetření místa v pokoji. Jsou i uzamykatelné, pokud je instalována mušle (např. Minimal Tin-K) se zámkem nebo pro WC s ohebným klíčem pro dveře do pouzdra. Tichý doraz, tedy integrovaný zpomalovací a tlumicí systém pro pohyb dveřního křídla, je velmi užitečný pomocník pro všechny tři typy posuvů.

Pokud jsou dveře osazeny na zeď (ALU posuv), tak mohou mít odstup od stěny 12 nebo 18 mm. Posuv může mít různé délky až do max. 6 metrů. Dobrým doporučením ale je, aby minimální šířka dveří byla alespoň 1/3 výšky. V případě montáže posuvných prosklených dveří do pouzdra musí mít příčka minimální tloušťku 12,5 cm. Pokud se zvolí mušle s ohebným mechanismem uzamykání, pak se mohou celé dveře bez omezení zasunout do stavebního pouzdra.

ALU posuvné dveřní systémy jsou minimalistickým řešením, které nepotřebují zárubeň ani dorazový hranol. Plné dveřní křídlo se posouvá po hliníkové posuvné liště, nově v provedení černý mat.

Individuální sestavení dveří je možné naplánovat v online konfigurátoru nebo si novinky prohlédnout v deseti krajských vzorkovnách MASONITE.

Masonite.cz

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem