Rigidní podlahy jsou novinkou, kterou v loňském roce přinesla na trh s podlahovými krytinami známá společnost Gerflor. A to rovnou v několika provedeních pro komerční i obytné prostory, které pochopitelně disponují specifickými vlastnostmi. V čem jsou rigidní podlahy odlišné a v čem jsou zároveň inovativní?

(Komerční prezentace)

Ekonomicky šetrná, a přesto kvalitní podlahová krytina

Uvedení rigidní podlahy na trh je součástí programu Evropské unie v boji proti ekologickému znečišťování. Většina podlahových krytin při své výrobě vyžaduje chemickou látku jménem ftalát, která se postupně uvolňuje do ovzduší. Ta ovšem v nové podlahové krytině chybí. Její jádro je tvořeno čistě přírodní složkovou kombinací vápence a kameniva.

I přesto si podlaha drží veškeré pro uživatele zásadní vlastnosti, jako je například tvarová stálost naprosto stejně jako dříve vyráběné modely s kompletně vinylovým jádrem.

Rigidní podlahy jsou novinkou, kterou v loňském roce přinesla na trh s podlahovými krytinami známá společnost Gerflor. A to rovnou v několika provedeních pro komerční i obytné prostory, které pochopitelně disponují specifickými vlastnostmi. (Zdroj: Supellex)

Klíčovou vlastností je skvělá odolnost

Nově uvedené rigidní podlahy se mimo jiné vyznačují především velice dobrou odolností. Jsou proto vhodné pro pokládku do komerčních i bytových prostorů. Zvládnou přitom opravdu i velice frekventovaná místa jako kanceláře, chodby aj.

Součástí této zásadní vlastnosti je fakt, že kompletně rigidní jádro má oproti vinylovému jádru výhodu ve velké tvarové stálosti. Podlaháře, kteří je pokládají, tak například minou komplikace, jako je čekání kvůli nestálosti v různých teplotách a pokládka je pro profesionála i amatéra mnohem jednodušší. Tato vlastnost pak rovněž zvyšuje kvalitu podlahové krytiny i po její pokládce. I když je podlaha položena, tak u tvarově nestálých materiálů začne krytina takzvaně „pracovat“ a časem se stane, že se budou viditelně ukazovat spáry nebo krytina dokonce „odskočí“ od podloží a vytvoří bouli, jež nenávratně vede k výměně celé podlahy. Toho se s novými rigidními podlahami bát nemusíte.

Jednoduchá a rychlá údržba krytiny

U této podlahové krytiny se můžeme setkat s vysokou nášlapnou vrstvou, která se vyznačuje odolností proti poškození. Na základě této vlastnosti se tak nemusíme starat o nějakou extrémně obtížnou údržbu. Podlahy pro zachování jejich vlastností stačí pravidelně zametat a mýt.

Při mytí jsou podlahy zcela bez problému udržovatelné veškerými běžně dostupnými čistícími prostředky. Pozor! Je zde ale výjimka v případě prostředků obsahujících chlor, jako například oblíbené Savo. To se k čištění běžných podlahových krytin všeobecně nehodí. Chlor časem spustí chemickou reakci, která nenávratně vede k poškození barevných vlastností designové vrstvy. Většinou vám podlaha zkráceně řečeno zfialoví. Pozor na to!

Cesta až do jádra nové krytiny

Pokud bychom vzali do rukou naprosto běžné podlahové krytiny z vinylu, tak bychom si tour skrze jádro krytiny představili jednoduše. Prošli bychom jádrem tvořeným čistě z vinylové složky, přešli přes nášlapnou vrstvu a došli k povrchové designové úpravě.

V případě nových rigidních podlah je složení jádra odlišné. Není kompletně tvořené vinylovou složkou, ale je v něm obsažené již zmiňované jádro z kamene a vápence. To má mnohem stálejší tvarové vlastnosti, čímž propůjčuje veškeré vyzdvihnuté vlastnosti a zároveň je ekologicky naprosto neškodným materiálem. Následuje tlustá a odolná nášlapná vrstva, která chrání jádro. A pak také pro spoustu lidí nejdůležitější - designová vrstva.

Kolekce rigidních podlah Gerflor Designart Rigid

Kolekce rigidní podlahy Gerflor Designart Home Rigid se hodí hlavně do bytových prostor, zvláště do obývacích pokojů, hal a chodeb. Její hlavní předností je odolnost proti vlhkosti a proto se také skvělé hodí do koupelny a pro rekonstrukce starších domů. Rigidní jádro je velmi stabilní a zámkový systém usnadňuje pokládku. V této kolekci najdete 12 dekorů dřeva a kamene.

Kolekce extrémní rigidní podlahy Gerflor Designart Traffic Rigid je svými vlastnostmi a složením určena převážně do komerčních prostor,disponuje integrovanou podložkou, která přináší výhody jako komfortnější chůze  a tlumí hluk. Díky click systému je pokládka této rigidní podlahy velmi jednoduchá.

Supellex – svět podlah s.r.o. (Zdroj: Supellex)

V obou kolekcích jsou nejoblíbenější pochopitelně dřevěné dekory, ve kterých najdeme veškeré motivy světlého i tmavého dřeva s nejpoužívanějšími jako například dub, bříza či smrk ve specifických názvech společnosti.

Více na: Supellex.cz/vinylove-podlahy-designart

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem