Kuchyňský robot dokáže být v domácnosti více než praktickým pomocníkem. Měli bychom si ale před jeho nákupem ujasnit, co od něj očekáváme a k čemu ho budeme využívat. Přece jen by byla škoda, aby nám nakonec zůstal ležet v krabici v komoře. Pokusíme se vám tedy poradit na co se při takovém výběru kuchyňského robota zaměřit a jaká kritéria jsou nejdůležitější.

(KOMERČNÍ PREZENTACE)

Co si před koupí robota ujasnit?

  • Jak často jej budeme využívat.
  • Množství dávek, které budeme připravovat a k tomu vybrat vhodnou velikost nádoby.
  • Jestli budeme za pomoci robota více péct, nebo například připravovat různé saláty a podle toho zvolit odpovídající nástavce.

Na které parametry se při výběru kuchyňského robota zaměřit?

Kuchyňské roboty se dají sehnat s elektrickým příkonem v rozmezí zhruba 500–1400 W. Pro domácí využití jsou však optimální roboty s příkonem kolem 1000 W.

Poměrně důležitá je i velikost mísy. Jednotlivec si například vystačí s mísou o objemu 0,5 litru. Vícečlenná rodina by pak měla zvolit velikost alespoň 4 litry.

U většiny robotů patří mezi základní funkce mixování, šlehání a hnětení. Pro další funkce, jako mletí, strouhání a odšťavňování je mnohdy potřeba jednotlivé nástavce dokoupit.

Topinkovač ETA Storio Retro a kuchyňský robot ETA (Zdroj: alza.cz)

V případě kuchyňských robotů se jistě také nevyplatí šetřit. Volíme-li mezi plastovou a kovovou variantou, měli bychom se rozhodovat spíše prakticky, než podle ceny. A to, že například u kovové nádoby nehrozí poškození, jako u plastové, a zároveň i jiné plastové součásti robota nebudou mít jistě zdaleka takovou životnost v porovnání s kovovými.

Lépe samozřejmě vyjde koupit robota včetně nástavců. I přesto je ale jistější si dopředu zjistit, jestli se dají dokoupit i jednotlivé nástavce samostatně pro případ, že by se v budoucnu jakkoliv poškodily.

Je dobré se při výběru také informovat, jestli je možné mýt jednotlivé části v myčce nádobí. Na zbytek těla robota vám už většinou stačí vlhký hadřík.

Jaké kuchyňské roboty lze koupit?

Velice oblíbené jsou v současné době planetární kuchyňské roboty. A to oprávněně. Určeny jsou zejména na hnětení, míchání a šlehání, ale díky dalším nástavcům můžete strouhat, mlít, odšťavňovat, mixovat a dokonce i tvořit těstoviny. Pomocí speciální nádoby na mixování lze snadno připravovat i dnes tak oblíbené smoothie. Nevýhodou může být poměrně velká váha některých modelů a celkový objem. Nehodí se tedy na časté přenášení. Skvělou volbu představují kuchyňské roboty Eta, které nabízí solidní poměr ceny a kvality. Kuchyňský robot Eta bude navíc díky svému designovému zpracování ozdobou vaší kuchyně.

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem