Do paní Ireny - drobné éterické blondýnky - by člověk neřekl, že je „ženou činu". Jen tak „od stolu" nakreslila, jak by měl vypadat jejich budoucí rodinný dům. Poradit si s kuchyní už pro ni byla hračka.

Zpředchozího bydlení v podnájmu si paní Irena přinesla sen o velké prosvětlené kuchyni, z níž bude mít přehled o tom, co se děje v obývacím pokoji i na zahradě. Sen se jí díky jejímu i manželovu přičinění splnil. V pěkném domě, který s manželem několikrát překreslovali a přizpůsobovali k obrazu svému i stavebního úřadu, má nyní i vysněnou kuchyň, na jejíž konečné podobě má svůj velký podíl.

Hlasujte:

Měli byste zájem o typový projekt domu od spol. G-SERVIS za 28 600 Kč?

Vysněná spíž je podle majitelčiných požadavků 90 cm široká, 60 cm hluboká a opatřená prosklenými dvířky. Americkou dvoukřídlou chladničkou si splnili sen oba manželé.Pomohla skládačka i 3D návrhy

Tak jako každý majitelka nejprve absolvovala kolečko po nejrůznějších kuchyňských studiích, kde si nechala podle svých představ vypracovat několik počítačových návrhů. Kuchyně se jí až na výjimky téměř všechny líbily, ale stále neodpovídaly jejímu základnímu požadavku - mít v kuchyni velkou prosklenou potravinovou skříň. V domě se nepočítalo s komorou pro uskladnění potravin, proto majitelka hledala náhradní řešení. To měla představovat hluboká a široká spižní skříň, která bude z pohledové části prosklená. Když už se návrh podobal ideá­lu, narazila na cenu, která překračovala plánovaný rozpočet kuchyně.

! Prohlédněte si on-line NEJVĚTŠÍ KATALOG RODINNÝCH DOMŮ !

Jako pracovní využívá majitelka především pravou část kuchyně.Kromě kuchyňských studií navštívila i obchodní dům IKEA, kde si na modelu z magnetických kostiček poskládala několik variant kuchyní, které by jí vyhovovaly. Tyto varianty pak doma zaznamenala do počítačového programu kuchyní IKEA a spolu s návrhy a zajímavými nápady z kuchyňských studií se jí podařilo sestavit návrh kuchyně, který by jí vyhovoval. S návrhem pak obcházela další nábytkářské firmy a truhlářství. Nakonec uspěla u firmy DAVID CHARVÁT - NÁBYTEK PD, kde se podařilo vyrobit onu požadovanou spižní skříň a vyřešit i další požadavky.

Více článků z rubriky KUCHYNĚ na www.dumabyt.cz.

Kuchyně se povedla

Nerezový dřez je opatřen takzvanou tkanou strukturou.Kuchyň je dispozičně řešená do písmene U. Provedení je fólie v dekoru buk. Dvířka skříněk a zásuvek jsou buď plná, nebo výplň tvoří strukturované sklo. Úchytky jsou hliníkové s matným povrchem, pracovní deska lamino. Spodní skříňky mají výšku zvýšenou na 90 cm. To byl jediný požadavek, který si do kuchyně prosadil manžel. To aby ho nebolela záda, až bude vařit. Zatím se však k této kratochvíli ještě nedostal. Paní domu je na tuto výšku zvyklá z předchozího bydlení, takže nic nenamítala. Na kuchyň navazuje otevřený prostor obytného přízemí s jídelnou a obývacím pokojem. Paní Irena tak může při práci v kuchyni sledovat roční Janičku hrající si v pokoji a zároveň oknem z kuchyně hlídat i malého Jirku, jak cosi buduje na zahradě.

logo MessengerPoslat Messengerem