Porcelánové nádobí dříve bývalo vzácností, která se dědila z generace na generaci. V současnosti se však dá pořídit vcelku snadno a je velmi často používaným doplňkem pro zútulnění domácnosti. Jak poznat kvalitní porcelán a jak jej zakomponovat do interiéru?

Jak vybrat porcelán

V dnešní době se na trhu nachází nepřeberné množství porcelánového nádobí. K dostání jsou nejrůznější tvary, vzory a barvy. Jak ale vybrat kvalitní porcelán, abyste z něj měli radost a ještě vám přinesl užitek? Během výběru si kousky nádobí pečlivě prohlédněte, povrch porcelánu by měl být lesklý a jednolitý, zároveň by na něm neměly být viditelné žádné vady a kazy. Co se týče samotné kvality porcelánu, za nejlepší se považuje tzv. kvalitní tvrdý porcelán. Ten má na rozdíl od standardně produkovaného porcelánu vyšší pevnost a odolnost vůči vysokým teplotám.

Trendy v porcelánu

I svět porcelánu podléhá módním trendům, navzdory tomu se velké popularitě stále těší i starožitný porcelán. Vintage styl dnes zkrátka letí, a jestliže tomuto designu holdujete, snadno zakomponujete starobylé kousky nádobí do zbytku interiéru. Avšak pokud patříte spíše mezi vyznavače moderního stylu, zkuste vsadit na bílý porcelán. Z porcelánu přitom nemusí být jen nádobí – velmi populární jsou například úchytky do koupelny či kuchyně nebo květináče.

Porcelán versus kamenina

Zadáte-li do internetového vyhledávače slovo porcelán, často na vás v nabídce zboží vyskočí kamenina. Jaký je mezi těmito materiály rozdíl? Kamenina rozhodně není druh porcelánu. Je však cenově dostupná, oproti porcelánu nemá tak jemnou strukturu a kvůli nízké teplotě pálení nevydrží takovou zátěž. Nicméně pokud máte v oblibě rustikální a venkovský styl, je pro vás kamenina vhodnou volbou.

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem