Materiály, barvy a struktury ovlivňují nejen vzhled, ale i praktické vlastnosti celé koupelny.

Sérii lze kombinovat s jednobarevnými obklady v mnoha odstínech, nabízí bohaté použití nejen v koupelnách, ale kdekoliv v interiéru.

K současným trendům v koupelnách patří jak „klasika“ – to znamená přírodní materiály a tradiční, často mírně historizující tvary zařizujících předmětů, tak využívání nových materiálů a hledání jim odpovídajících forem. Vybrali jsme pro vás několik poutavých novinek.

Dekorativní obklady

Jedním ze současných trendů v obkladech je návrat ke zdobnosti a barevnosti, zejména kombinace základního jednobarevného neutrálního obkladu s dekorativní barevnou plochou. K tomu se skvěle hodí nová série Deco značky Rako, inspirovaná výtvarnou technikou patchworku. Kalibrované dlaždice, rozety o rozměru 60 x 60 cm, 45 x 45 cm a bordury ve formátech 15 x 60 cm a 15 x 45 cm jsou k dispozici ve 24 variantách designů a umožňují vytvořit působivý a neopakovatelný efekt jak na malé, tak na velké ploše. Sérii lze kombinovat s jednobarevnými obklady v mnoha odstínech, nabízí bohaté použití nejen v koupelnách, ale kdekoliv v interiéru.

Umyvadlová série Salvagente z barevného polyuretanu.Pozor, přichází polyuretan

Designéři využívají v koupelně jak tradiční přírodní, tak nové syntetické materiály. Příkladem je umyvadlová série Salvagente z barevného polyuretanu. Na omak teplý, měkký a pružný, ale zároveň vysoce hygienický, lehký a trvanlivý materiál se snadnou údržbou přináší do koupelny nové kvality a možnosti tvarování. Umyvadla jsou určena k instalaci na stěnu nebo na desku.

Více článků z rubriky KOUPELNA na www.dumabyt.cz nebo www.modernibyt.cz.

Giulio Cappellini a Alessandro Mendini, největší současné ikony italského designu, navrhli pro společnost Flaminia sloupové umyvadlo Monowash, které je minimalistické, ale zároveň nepostrádá typicky italskou hravost.Umyvadlo s italským šarmem

Giulio Cappellini a Alessandro Mendini, největší současné ikony italského designu, navrhli pro společnost Flaminia sloupové umyvadlo Monowash, které je minimalistické, ale zároveň nepostrádá typicky italskou hravost. Speciální materiál Pietroluce umožňuje vytvořit formu s minimální tloušťkou stěny, ale s velkou pevností a hladkým bezúdržbovým povrchem. Umyvadlo můžete instalovat volně do prostoru nebo ke stěně, díky barevnému dekoru Alessandra Mendiniho se jistě stane středem pozornosti každé koupelny.

Nová řada koupelnových baterií, se vyznačuje důsledně minimalistickým pojetím a odvážnou kombinací nerez oceli a hadic ze silikonu.Minimalistické baterie

CEA Asta, nová řada koupelnových baterií, se vyznačuje důsledně minimalistickým pojetím a odvážnou kombinací nerez oceli a hadic ze silikonu. Hlavice si můžete vybrat v lesklém či matném provedení, silikon v několika barvách. Z technického hlediska je zajímavá tzv. progresivní kartuše, která mění průtok vody otáčením hlavice (teplá voda začne proudit až po vytočení na maximum). Tím plynule reguluje poměr teplé a studené vody, šetří její spotřebu a zabraňuje opaření horkou vodou.

Závěsné poličky, regálové skříňky, taburetky, odkládací plochy, zrcadla a další vybavení v čirém nebo barevném provedení účelně doplní a zkrášlí každou koupelnu.Hra barev a světla

Polymetyl metakrylát je pevný, odolný, lehký, dokonale hladký a vysoce hygienický plastický materiál (u nás známý též pod názvem plexisklo, Perspex apod.), svými vlastnostmi předurčený pro univerzální použití. Odolává vodě a propouští světlo. Jeho krásu i praktičnost pro svět koupelen objevili italští designéři Ludovica a Roberto Palomba. Ve spolupráci se společnostmi Kartell a Laufen z něj navrhli novou sérii doplňků Kartell by Laufen. Závěsné poličky, regálové skříňky, taburetky, odkládací plochy, zrcadla a další vybavení v čirém nebo barevném provedení účelně doplní a zkrášlí každou koupelnu.

text: Jitka Pálková, foto: archiv firem

logo MessengerPoslat Messengerem