Za dobu, po kterou Petra Adamová provozuje pražské koupelnové studio, už pomohla navrhnout a zrealizovat desítky moderních koupelen. Na tu „svoji“ si ale musela několik let počkat. Do jejího vybavení pak vložila všechny předešlé zkušenosti. Ze zařízení celého domu je na první pohled patrné, jaký styl se jí líbí i kterou barvu má nejraději.

Vana Zasu (POLYSAN), 180 X 90 cm, cena 49 990 Kč, podlahová baterie Via Tortona (GESSI), cena 41 640 Kč.Protože se Petra zajímá o interiérové návrhářství a moderní architekturu, předložila architektovi zcela jasnou představu o novém domě i jeho vnitřním členění a veškeré zařízení si navrhla sama. Hlavním záměrem bylo vetknout objektu středomořský styl v moderním minimalistickém pojetí.

Budiž světlo

Jednotlivé místnosti přízemního domu jsou prostorné a jejich dispozice jsou navržené tak, aby byl všude dostatek denního světa. Také pro koupelnu s velkým oknem vyčlenila majitelka větší místnost, ve které se i po umístění dvou umyvadel, sprchového koutu, klozetu s bidetem a samostatně stojící vany zachoval volný prostor. „Toužila jsem po koupelně zařízené tím, co považuju ve svém oboru za nejlepší,“ říká Petra.

Koupelnový nábytek ze série Cubik (IDEA), umyvadla Sfera (CATALANO), cena 10 990 Kč.„Jedním z hlavních požadavků byla vana umístěná v prostoru tak, abychom se mohli při koupání dívat do zahrady, a sprchový kout s velkou stropní sprchou poskytující kromě několika sprchových režimů i barevná světla.“ O dobré orientaci majitelky v nabídce trhu svědčí fakt, že jakkoli veškeré vybavení koupelny i celého domu působí luxusně a nadstandardně, dokázala vybrat i některé zařizovací předměty za přijatelnější cenu.

Více článků z rurbiky KOUPELNA na www.dumabyt.cz nebo www.modernibyt.cz.

Hlavním záměrem bylo vetknout objektu středomořský styl v moderním minimalistickém pojetí.Efektní i funkční

Klozet a bidet Sfera (CATALANO), cena 11 536 Kč/ks.Taková je například vana Zasu značky Polysan, která je stejně efektní i funkční jako podobné, avšak podstatně dražší modely, nebo velkoformátová dlažba Eos s módním povrchem imitujícím cementované plochy. Pro sprchový kout zvolila praktické jednoúrovňové řešení s odtokovým bezrámečkovým žlábkem, který se snadno udržuje.

Uživatelský komfort koupelny pro tříčlennou rodinu zvyšují také dvě umyvadla, klozet s bidetem a další oddělená toaleta s umývátkem, ke kterému si paní domu dopřála efektní skleněnou baterii s vodopádovým proudem a integrovanou vázičkou.

text: Libuše Lhotská, foto: Miroslav Šimčík

logo MessengerPoslat Messengerem