Pokud právě zařizujete novou koupelnu, ať už je úplně nová nebo se jedná o rekonstrukci té stávající, možná právě přemýšlíte nad tím, jakou si zde pořídíte sprchu. Sprcha je velice praktická, zejména pokud chceme mít hygienu rychle hotovou. Můžete si ale sprchování také užít, záleží na tom, jaké provedení sprchy zvolíte. Takovou luxusní variantou sprchy je sprchový box, o kterém si něco v článku také řekneme.

Klasické sprchové kouty

Asi nejoblíbenější jsou ale stále sprchové kouty. Nabízejí rozumný poměr ceny a výkonu, přičemž si můžete vybrat z těch levnějších a jednodušších, až po designová dražší řešení. Záleží tedy na vás, jaký sprchový kout si pořídíte, a kolik chcete investovat. Možností je vždy mnoho, včetně provedení vaniček, kde si rovněž vyberte, co vám nejvíce vyhovuje. Nejobvyklejší provedení sprchových koutů je:

  • Klasická vanička
  • Walk-in sprchová zástěna
  • Sprchový box

U klasických vaniček si můžete vybírat nejčastěji čtvercové, obdélníkové, ale třeba také výsečové vaničky. Velice častým klasickým provedením je sprchový kout 90x90 s výsečovou vaničkou, který patří v našich domácnostech k velmi oblíbeným variantám. Pamatujte však na to, že při sprchování byste měli mít také dostatek komfortu, proto určitě není ideální volit menší provedení sprchového koutu, než jsou právě uvedené rozměry. Je to v podstatě takové minimum, které zajišťuje, že se pohodlně osprchujete.

Modernější řešení sprchových koutů

Stále populárnější je v dnešní době walk-in sprchová zástěna, což je v podstatě v rámci koupelny pouze prostor, který je vymezen pro sprchování. Dobrým praktickým prvkem může být také vanová zástěna, kdy zde už ale máme klasickou vanu. Snadno tak lze ale přetvořit vanu zároveň i na sprchový kout.

V úvodu jsme zmiňovali také sprchové boxy. Rozhodně lze říci, že sprchový box je trendem, který umožňuje třeba také masážní funkce. Pokud si chcete sprchování opravdu užít, systém trysek zabudovaných ve sprchovém boxu vám to umožní.

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem