Sádrové omítky lze v občanské výstavbě použít bez problémů prakticky kdekoliv, to znamená ve všech interiérových místnostech včetně kuchyní a koupelen. Nehodí se pouze do trvale vlhkých prostor, jako jsou například bazény, kde vlhkost standardně přesahuje 70 %.

Vzhledem k charakteru sádrových omítek přinášejí investorovi jedinečnou a nezaměnitelnou estetiku. Jsou příjemně hladké na pohled i na dotek. „V současné době, kdy nabídka trhu s byty lehce převyšuje poptávku, je většina klientů velmi citlivá na vše, co ovlivňuje kvalitu domu. Sádrové omítky, stejně jako celá řada ostatních detailů, můžou být rozhodujícím činitelem při volbě,“ říká v této souvislosti Ing. arch. Ondřej Gattermayer, majitel firmy Atelier PHA, která ve svých projektech používá sádrové omítky již řadu let. Příkladem je nedávná rekonstrukce Zengrovy villy na Praze 6.

Sádrové omítky lze bez problému použít ve všech interiérech, včetně koupelen a kuchyní.

Máte doma alergika? Zvolte sádrové omítky Knauf!

Sádrové omítky působí „teple“ na dotek, což je dáno tepelnou vodivostí sádry a jsou příjemné pro člověka díky svému neutrálnímu pH, čímž pomáhají udržovat v místnostech příznivé klima vhodné zejména pro alergiky. Sádra jako taková má schopnost absorbovat a opět vydýchávat vzdušnou vlhkost. Proto jsou sádrové omítky schopny regulovat mikroklima v prostoru a tím přispívat ke zdravému bydlení. Skutečně velmi důležitou vlastností sádrových omítek je snadná zpracovatelnost, která v porovnání s běžnými vápenocementovými omítkami přináší řadu výhod. Sádrové omítky jsou vysoce přilnavé k podkladu a netvoří smršťovací praskliny. Lze je nanášet i v podstatně větších vrstvách, než běžné omítky, což je výhoda, kterou investor ocení při rekonstrukcích. Zpracovávají se ručně i strojně. Při jejich zpracování je nutné brát na zřetel, že pokud je třeba vícevrstvá aplikace, musí se udělat jedna vrstva na druhou v čerstvém stavu a nikoliv po vyschnutí, jinak není možné zajistit 100% přilnavost druhé vrstvy. Je důležité vědět - aby sádrová omítka dobře „fungovala“, je zapotřebí používat pro malby interiéru paropropustné difúzně otevřené barvy.

DŮLEŽITÉ VĚDĚT

Pro správnou funkčnost sádrové omítky používejte při malbě interiéru paropropustné difúzně otevřené barvy!

Proč omítky Knauf?

Vlastnosti a kvalita sádrových omítek MP 75, MP 75 L a Rotband patří dnes mezi absolutní špičku, což je dáno tradiční recepturou a kvalitou použitých surovin. Prováděcí firmy oceňují především zpracovatelnost a vydatnost omítek, což investor pozná na rychlosti. Hladkost povrchu sádrových omítek lze v případě požadavku na velmi hladký podklad, který je nutný např. pod speciální lesklé barvy, ještě vylepšovat příslušnými finálními stěrkami, kterých má firma Knauf v nabídce několik. K přednostem těchto omítek také patří skutečnost, že v případě potřeby se dobře opravují, aniž by to někdo poznal. Což je například u vápenocementových omítek prakticky nemožné. Za zmínku stojí ještě doba vyschnutí, která je ve srovnání s vápenocementovými omítkami poloviční (cca 10 až 14 dní v letním období). Důležitou podmínkou je, aby teplota při zpracování neklesla pod +5°C.

Nadstandardní Interiér rodinného domu se sádrovou omítkou Knauf MP 75L.

„Má-li být interiér bytu nebo domu na určité kvalitativní úrovni, bez sádrových omítek se prostě v dnešní době neobejde“, říká Tomáš Walter z firmy GESSO, která se na aplikaci sádrových omítek specializuje již mnoho let a používá přitom omítky Knauf. „Pro investora je navíc příjemné, že ceny sádrových omítek jsou v poslední době prakticky srovnatelné s ostatními omítkami.“

Další informace na www.knauf.cz.

(komerční prezentace)

logo MessengerPoslat Messengerem