Nedělejte kompromisy. Milujete masivní dřevo a chtěli byste ho i do koupelny? S FeelWood si to můžete dovolit. Nesahejte po klasické dlažbě jen z čistě praktických důvodů a vyberte si to, co si už dlouhou dobu přejete.

S FeelWood si to můžete dovolit.Vodě a vlhku odolávají především tropické dřeviny, jako je massaranduba, ipe, wengé, teak nebo bambus. Ty se také často využívají na venkovní terasy. Vhodnou alternativou je potom tepelně upravené dřevo, tzv. thermo dřevo s perem, drážkou a mikrofázkou po všech čtyřech stranách prkna. V nabídce FeelWood SECA Borohrádek je takto upravený thermo-jasan. O co se vlastně jedná a jak to, že ho můžeme použít v koupelně?

Držíme se tradice

S FeelWood si to můžete dovolit.Už Indiáni si všimli, že tepelně upravené dřevo vykazuje daleko lepší vlastnosti než to surové. Používali ho ke stavbě teepee a výrobě lodí. Bylo totiž odolné proti vodě, větru a hnilobě a mělo mnohem delší životnost.

Dnes máme na termování dřeva moderní technologie a postupy, princip je ale veskrze stejný – za vysoké teploty (cca 200 °C) změníme buněčnou strukturu dřeva tak, aby bylo pevnější, stabilnější a hlavně nepřijímalo tolik vlhkosti jako dřevo neupravené. Do koupelny tedy ideální stav.

Výhody thermo-jasanové podlahy FeelWood v koupelně
  • stabilní – téměř nemění své rozměry v závislosti na vlhkosti a teplotě okolí

  • „mrtvé dřevo“ – nehostinné prostředí pro dřevokazný hmyz, plísně a houby

  • exkluzivní čokoládově hnědý povrch

Údržba? Doporučujeme olej

S FeelWood si to můžete dovolit.Pro maximální ochranu dřevěné masivní podlahy v koupelně doporučujeme opatřit povrch olejem. Nejenže zvýrazní barvu a strukturu dřeviny, ale zachová její pružnost a přirozenost. Navíc podlahu impregnuje a umožňuje dřevu dýchat, což je v koupelně velmi podstatné.

Masivní podlahu v koupelně udržujte běžným způsobem. Nenechávejte na ní zbytečně stát vodu. Případné kapky vody setřete navlhčeným hadrem. O tom, jak snadno udržet dřevěnou podlahu v kondici, si přečtěte více v našem článku, nebo se podívejte na následující video.

Kontakt

www.secacz.cz

(komerční prezentace)

logo MessengerPoslat Messengerem