Denní světlo sice nic nenahradí, pokud ale toužíte po dobře prosvětleném interiéru i po setmění, nebude vám stačit jen jedno centrální svítidlo a stolní lampa. Podívejte se s námi na čtyři důvody, proč je LED technologie světlem budoucnosti.

Energetická účinnost

V současnosti je luminiscenční dioda (Light-Emitting Diode neboli LED) nejpokročilejším a nejpoužívanějším světelným zdrojem. LED žárovky přinášejí 80–90% úsporu a ve srovnání s klasickými žárovkami mají mnohem delší životnost.

„Tradiční žárovky potřebují teplo na to, aby se vlákno v žárovce rozsvítilo. To ale znamená, že spotřebují více energie – pouze 8 % spotřebované energie mění na světlo. LED žárovky fungují na jiném principu a jsou schopny přeměňovat až 90 % energie na produkci světla. Díky tomu jsou mnohem efektivnější než jiné žárovky. K vytvoření světla, které odpovídá 40wattové žárovce, vám postačí pouze 4wattová LED žárovka. Díky nižší teplotě je jejich provoz také bezpečnější. Doporučit mohu žárovky a svítidla značky FLAIR, která nabízí skutečně široký sortiment tradičního či moderního osvětlení,“ vysvětluje Zlatko Slebodník, odborník z oddělení elektra v projektových marketech Hornbach.

Udržitelná budoucnost

LED žárovka FLAIR Globe Vintage kouřová (zdroj: Hornbach)Osvětlení přímo souvisí i s udržitelností. K šetření elektrické energie potřebné na svícení pomáhá správná údržba, technologický pokrok i praktická distribuce osvětlení. Výsledkem je nejen odpovědný přístup k životnímu prostředí a budoucím generacím, ale i úspora peněž, která se pozitivně dotýká majitelů domů i podnikatelů.

Počáteční náklady na LED osvětlení se sice mohou v porovnání s tradičním osvětlením zdát vyšší, z dlouhodobého hlediska je ale tento typ osvětlení výhodnější. S rostoucí popularitou LED žárovek jsou navíc i výrobci motivováni inovovat více než kdykoliv předtím. „Využívání energeticky efektivních zdrojů je způsob, jak se chovat ohleduplně k životnímu prostředí. LED žárovky jsou nejen efektivní, neobsahují ale ani škodlivou rtuť. Na rozdíl od tradičních žárovek produkují pouze minimální ultrafialové (UV) záření, a jejich životnost je až 50x delší,“ dodává Zlatko Slebodník z Hornbachu.

Smart home aneb vítejte v inteligentní domácnosti

V současnosti se spotřebitelé nespokojí pouze s jedním centrálním světlem. Pro lepší distribuci světla v místnostech umisťují i ​​doplňková světla, jejichž ovládání však spočívá v několika samostatných spínačích, což může být komplikované. Právě proto vznikla světla SMART. Inteligentní systém dokáže automaticky zapnout světlo při vstupu do místnosti, nebo ho naopak ztlumit či zhasnout ve večerních hodinách. Smart domácnost řídí kromě osvětlení i jiné funkce jako vytápění, klimatizaci, otevírání bran či zatahování žaluzií.

„Inteligentní domácnosti jsou namísto klasické elektroinstalace vybavené tzv. inteligentní elektroinstalací, která dokáže ovládat cokoliv v objektu připojené na elektrický proud. Takový SMART systém vám dovolí ovládat váš dům na dálku, což zvyšuje bezpečnost během vaší nepřítomnosti. Kromě toho zvýšíte i své pohodlí a snížíte účty za spotřebovanou energii. Technologie smart má také potenciál zjednodušit mnohé aktivity v domácnosti pro lidi se sníženou pohyblivostí či zdravotním postižením,“ vysvětluje Zlatko Slebodník z Hornbachu.

Přizpůsobivost

V minulosti byly LED žárovky k dispozici pouze ve studené bílé barvě. Díky technologickému pokroku si dnes už ale lze vybrat LED osvětlení v různých barvách a teplotách. LED světla mohou být umístěna a kombinována nekonečným množstvím způsobů. Výhodou je zejména možnost osvětlení kontrolovat – barvu, odstín, jas a distribuci světla lze regulovat podle potřeb. Vhodně zvolená světelnost vám pomůže uklidnit se či dodat energii. „Pamatujte, že osvětlení není jen o viditelnosti. Je také o atmosféře. Slabé osvětlení může přispět k pocitu nepohodlí a může mít negativní dopad na celkovou produktivitu. Smart žárovky značky FLAIR ViYu s 16 miliony barev jsou ideální volbou pro zajištění té správné atmosféry ve vašem domově. Pokud potřebujete pomoc při výběru LED osvětlení, zastavte se v prodejnách Hornbachu, kde vám odborníci ochotně poradí,“ dodává Zlatko Slebodník.

I když mohou mít LED světla vyšší počáteční náklady, dlouhodobé výhody převyšují krátkodobé pochybnosti z investice. Místo toho, abyste v průběhu času opět platili za více žárovek, které využívají energii nehospodárně, si můžete koupit pouze jednu a využívat světlo co nejefektivněji.

FLAIR Viyu Smart LED žárovka RGB (zdroj: Hornbach)

Vytvořte si tu správnou atmosféru pomocí žárovky FLAIR Smar LED, která je vhodná pro systémy Smart-home. S výkonem 9,5 W odpovídá výkonu 60 W tradiční žárovky. Žárovku s až 16 miliony barev můžete stmívat do teplých a studených tónů nebo měnit barvy osvětlení. S energetickou náročností A+ se nemusíte obávat vysokých účtů za osvětlení.

LED žárovka FLAIR Globe Vintage kouřová (zdroj: Hornbach)

Hledáte moderní žárovku se starým vzhledem? Tato LED žárovka s kouřovým sklem a vintage designem zaplaví váš domov teplým bílým světlem. Díky LED technologií a energetické náročnosti A++ je tato žárovka úsporná a má dlouhou životnost (15 000 hodin).

Více informací najdete na: www.hornbach.cz
Přidejte se k nám na Facebooku – www.facebook.com/HornbachCZ

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem