Mít pro sebe pracovní či studijní kout se pro mnohé z nás loni stalo nutností. Pokud vás nová situace přiměla přemýšlet o nevyužité podkrovní místnosti a máte odhodlání na její renovaci, věřte, že v podkroví můžete vytvořit netradiční prostory prosvětlené střešními okny, které zvětší obytnou plochu a zvýší i tržní hodnotu domu. Nově vytvořený prostor můžete využít jako ložnici, dětský či obývací pokoj nebo právě pracovnu/studovnu.

Nezapomeňte, že na práci nestačí jen pracovní stůl. Ještě důležitější je dostatek denního světla a čerstvého vzduchu, které vaši produktivitu zvýší.

Místo, kde vás osvítí ty nejlepší nápady

Přirozené světlo má zásadní vliv nejen na vaši pohodu, ale i na produktivitu. Rozměry a počet oken, které do prostoru umístíte, do značné míry určují podobu obytného prostoru i dojem, kterým na lidi působí. Pro optimální komfort doporučujeme, aby prosklená plocha činila nejméně 10 % celkové podlahové výměry místnosti. Výhodná je také kombinace střešních oken VELUX se svislými prosklenými plochami, které přivedou do vašeho domova světlo z různých úhlů.

Nesmiřte se při návrhu s kompromisem a proměňte i pracovnu na příjemný prostor, ve kterém se budete cítit dobře. Většinu vizí lze uskutečnit s maximálním komfortem dálkového nebo automatického ovládání, ale také velmi jednoduše a cenově dostupně.

Současná střešní okna můžete otevírat a zavírat jediným stiskem tlačítka, nebo to za vás mohou vyřešit inteligentní technologie VELUX ACTIVE with NETATMO. Ty na základě senzorů v interiéru a předpovědi počasí dokážou v předstihu vyvětrat či zastínit dříve, než se místnost přehřeje. Počítejte s možností pohodlného dálkového ovládání již při rekonstrukci a přiveďte k oknům elektrický kabel, abyste je mohli kdykoli doplnit motory. Vaše podkroví tak bude připraveno na plný uživatelský komfort a zdravé bydlení či práci.

Vylepšená střešní okna z kategorie VELUX Standard Plus přinášejí 4 benefity: dokonalejší tepelnou izolaci, lepší schopnost izolovat zvuk, útlum hluku z deště a samočisticí vrstvu (zdroj: VELUX)

Tip na umístění pracovního stolu

Když umístíte pracovní stůl přímo pod střešní okno, lépe využijete celkový prostor podkroví a cíleně osvětlíte plochu. Na čtení a psaní je v místnosti třeba osvětlení 500 LUX. Pokud spodní hranu střešního okna umístíte do výšky 950 až 1 100 mm, získáte i vsedě dokonalý výhled. Ten můžete mít díky doplňkovému fasádnímu oknu i v případě, že máte nízký sklon střechy.

Řešení denního osvětlení v pracovně

  • Kyvné střešní okno

Vylepšená střešní okna z kategorie VELUX Standard Plus přinášejí 4 nové benefity: dokonalejší tepelnou izolaci, lepší schopnost izolovat zvuk, útlum hluku z deště a samočisticí vrstvu. Díky dostupné ceně nového střešního okna se zasklením 64 stojí za zvážení i další střešní okno v domácnosti – nejen, že se do interiéru dostane ještě více denního světla, usnadní se i větrání. Díky umístění oken do různých světových stran přivedete do místnosti čerstvý vzduch mnohem rychleji a efektivněji pomocí příčného provětrání.

  • Doplňkové svislé okno

V kombinaci se střešním oknem přivede do místnosti ještě více denního světla a váš výhled bude dokonalý, i když zůstanete sedět za stolem.

  • Venkovní markýza

Vnější stínění účinně reguluje příliv světla, ale především tepla. Do pracovny je ideální volbou venkovní markýza VELUX, která v létě zabrání přehřívání a během celého roku chrání před oslněním přímým sluncem. Její průhledná tkanina zároveň propouští dovnitř dostatek denního světla potřebného na práci.

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem