Večeře chutná mnohem lépe, když se u jídelního stolu sejdete se svými nejbližšími. Ať už patříte mezi šťastlivce, kteří stolování mohou věnovat celou místnost, nebo je vaše jídelna spíše skrovným jídelním koutem, s FAVI si ji hravě zařídíte přesně podle vašich představ.

(KOMERČNÍ PREZENTACE)

Srdce domova

Alfou a omegou každé jídelny jsou jídelní stůl a židle. Při jejich výběru proto přemýšlejte nejen o stylu a velikosti, ale také o tom, kdo zde bude sedět. Chcete v jídelně trávit spíše slavnostnější chvíle a večery s přáteli, nebo to bude srdce domova pro sdílení všedních radostí s rodinou? Pokud navíc nemáte prostoru nazbyt, je třeba být kreativní. Menší kulatý stůl a židle, které se pod něj hravě zasunou, vytvoří útulný jídelní kout i v obývacím pokoji. Rozkládací stůl je pak ideální pro ty, co mají málo místa ale spoustu přátel, kteří rádi chodí na večeři. Tenhle kousek nábytku se vám totiž dokonale přizpůsobí. Ve všední dny ho srazíte ke zdi a nezabere vám tak ani kousek místa navíc.

Patříte mezi milovníky bohatých hostin a máte jídelnu jako samostatnou místnost? Pak se neobejdete bez dlouhého dřevěného stolu z masivu, ke kterému se pohodlně usadí i více lidí. Investice do něj se rozhodně vyplatí, masivní dřevo vám při správné péči poslouží i několik desítek let.  (Zdroj: www.bighome.cz)

Patříte mezi milovníky bohatých hostin a máte jídelnu jako samostatnou místnost? Pak se neobejdete bez dlouhého dřevěného stolu z masivu, ke kterému se pohodlně usadí i více lidí. Investice do něj se rozhodně vyplatí, masivní dřevo vám při správné péči poslouží i několik desítek let. 

Pohodlí na prvním místě

Židle jsou kapitolou samy o sobě. Musí totiž nejen lahodit oku ale hlavně být pohodlné. Pokud máte stůl v jednoduchém minimalistickém stylu, pak při výběru židlí popusťte uzdu fantazii a pořiďte si klidně nějaké moderní, která vás potěší svým designem i maximálním pohodlím. Zato ke stolům z masivu jednoznačně patří robustnější židle. Milovníkům opulentních hostin, kteří u stolu stráví klidně několik hodin, komfort a dobré trávení zajistí měkké polstrování. Pokud však máte doma malé strávníky, sáhněte raději po odolných plastových židlích, ze kterých stopy po dětském stolování umyjete raz dva.

Jestli si nějaká část domova zaslouží okázalé osvětlení, pak je to jídelna. (Zdroj: www.eglo.cz)

V hlavní roli světlo

Jestli si nějaká část domova zaslouží okázalé osvětlení, pak je to jídelna. Ať už je váš vkus moderní, tradiční, minimalistický nebo industriální, při výběru lustru se nebojte být trošku výstřední. Stačí se držet několika pravidel: světlo nad stolem by mělo být měkké a rozptýlené a jeho tvar by měl kopírovat křivky stolu. Ke kulatým stolům tak pasují zaoblené lustry. Ke dlouhým obdélníkovým stolům se naopak hodí závěsná svítidla v řadě, která osvítí celou plochu Máte-li jídelní stůl v prostoru mezi obývákem a kuchyní, pak vám lustr pomůže jídelnu opticky oddělit od zbytku místnosti. A jak vysoko světlo zavěsit? Ideální je mezi světlem a stolem nechat zhruba 60 až 80 cm prostoru, získáte tak intimnější atmosféru při stolování, ale zůstane vše zalité světlem.

Kdo říká, že kredence a příborníky patří jen na chalupu a retro interiérů? Sluší i moderně zařízené jídelně, a navíc tak získáte spoustu úložného prostoru. (Zdroj: www.butlers.cz)

Příborník je opět v kurzu

Kdo říká, že kredence a příborníky patří jen na chalupu a retro interiérů? Sluší i moderně zařízené jídelně, a navíc tak získáte spoustu úložného prostoru. Dejte si sem nejen rodinný porcelán, ale i sklenice na víno, příbory, utěrky nebo ubrousky. Schováte sem zkrátka všechno potřebné a během rodinných oslav už nebudete muset odbíhat kvůli každé drobnosti do kuchyně. 

Drobnosti, které nesmí chybět

Dekorace a drobné doplňky přidají místnosti na osobitosti a útulnosti. (Zdroj: www.bellarose.cz)Dekorace a drobné doplňky přidají místnosti na osobitosti a útulnosti. Je libo snídani ve stylu provence? Pak vám na stole nesmí chybět romantická váza s lučním kvítím. Nebo plánujete okázalou večeři ve velkém stylu? Doplňte slavnostní tabuli vkusným svícnem. Ráz celého stolování udávají takové maličkosti jako jsou právě svícny, prostírání nebo vázy. A až dostanete chuť na změnu atmosféry, není nic jednoduššího než tyhle kousky vyměnit a dodat tak jídelně krapet jinou atmosféru

Alfou a omegou každé jídelny jsou jídelní stůl a židle. (Zdroj: www.beliani.cz)

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem