Kovářova kobyla už nechodí bosa, i tak by se dal nazvat tento díl pořadu Bydlení je hra. Designérka pořadu Soňa Malinová se rozhodla za účasti televizních kamer vybudovat v podkroví rodinného domku svoji vlastní pracovnu.

Ve chvíli, kdy si designérka Soňa Malinová uvědomila, že potřebuje více prostoru pro navrhování a zároveň místo, kde může přijímat své klienty, dostala nápad vybudovat si samostatnou pracovnu. Místo pro ni našla v půdních prostorách 130 let starého domu, ve kterém designérka s rodinou bydlí.

Dotazy na téma INTERIÉR vám zodpovíme v PORADNĚ ZDE.

Perforovaný plech se opakuje i na stojací lampě, jejíž stínidlo je ze staré pračky. Stolní lampu TOLOMEO MINI vyrábí ARTEMIDE.Pod dohledem televizních kamer se nevzhledná půda začala proměňovat v nápaditou pracovnu se spoustou zajímavých prvků. Do realizace se zapojil i Sonin manžel, který původní podlahu včetně ztrouchnivělých trámů vyměnil a položil OSB desky. Cihlový komín očistil a zpevnil průhledným nátěrem. Po celé délce jedné šikmé stěny vznikly úložné prostory pro všechny lampy, které designérka kromě jiného také prodává.

Více článků z rubriky INTERIÉR na www.dumabyt.cz.

Nohy pracovního stolu původně patřily ke školní lavici, vrchní desku použila designérka z jídelního stolu.Kolekce nábytku SYSAL

Vstupní dveře, starou plechovou skříň a nohy od pracovního stolu designérka natřela stříbrnou barvou.Na protější stranu pokoje umístila svou kolekci nábytku SYSAL, který vyniká tím, že ho nemusíte šroubovat ani lepit, ale jednoduše si ho sestavíte a v případě potřeby, třeba při stěhování, ho zase rozložíte a umístíte do krabice.

„Pracovně mu říkám nábytek pro stěhovavé ptáky, je vhodný do obývacího i do dětského pokoje, prostě pro lidi, co mají rádi vtip a funkčnost,“ říká Soňa. V pracovně samozřejmě nechybí pracovní stůl umístěný tak, aby na něj dopadalo dostatečné množství denního světla. Na závěr designérka radí: „Nebojte se nábytek kombinovat a věci zdánlivě na vyhození předložte své fantazii!“

text: Edita Erbsová, foto: Petr Hrubeš

logo MessengerPoslat Messengerem