Vzorový dům JUBILEUM PLZEŇ navrhla pro společnost Atrium Ing. arch. Simona Brezovanová z ateliéru asfi! podle jednoduchého zadání firmy - navrhnout dům dispozičně variabilní, ale pro budoucího stavebníka na první pohled kompozičně jasný a jednoduchý.

Firma ATRIUM v říjnu otevírá čtvrtý vzorový dům JUBILEUM PLZEŇ

Vzorový dům JUBILEUM PLZEŇ navrhla pro společnost Atrium Ing. arch. Simona Brezovanová z ateliéru asfi!Dům na tvořen ze dvou částí propojených prostorným zádveřím. Jedna část je tvořena jedním podlažím a rovnou střechou a na ní umístěnou terasou, druhá část je dvoupodlažní a je opatřena pultovou střechou. Na fasádě je využita kombinace dvou materiálů. Architektonicky dům oživuje na části skládaný smrkový obklad. Volné plochy fasády jsou bílé. Celý dům odlehčují velké prosklené plochy. Před slunečními paprsky dům chrání zajímavý architektonický detail - posuvné dřevěné žaluzie, které jsou umístěné přímo na balkoně, nikoli těsně před oknem, jak bývá zvykem.

Vzorový dům JUBILEUM PLZEŇ navrhla pro společnost Atrium Ing. arch. Simona Brezovanová z ateliéru asfi!Dispoziční řešení je navrženo tak, aby mohly obě části domu fungovat jako samostatné domy. Pro budoucí stavebníky je vzorový dům bezpochyby velkou inspirací pro vytvoření jejich vlastního domu, a to nejen z hlediska architektonického řešení exteriéru, ale také interiéru. Pro vnitřní vybavení domu je využito klasických, ale i moderních prvků. Na první pohled zaujmou vybrané tapety, které jsou použity v každém pokoji. Rovněž zajímavým interiérovým doplňkem je osvětlení domu. Všechny místnosti jsou vybaveny jak hlavními osvětlovacími tělesy, tak i doplňkovým osvětlením, které vytváří velmi příjemnou atmosféru v domě.

Vzorový dům JUBILEUM PLZEŇ navrhla pro společnost Atrium Ing. arch. Simona Brezovanová z ateliéru asfi!Od samého začátku bylo záměrem firmy Atrium představit zákazníkům moderní dům, vybavený nadčasovými technologiemi, které dávají domu přívlastek "inteligentní". Konstrukce domu je montovaná dřevostavba v unikátním difuzně otevřeném systému DifuTech IZO PASIV. Koncepce vytápění klade důraz na nízkou spotřebu energií a k tomu využívá moderní technologie: topná soustava obsahuje podlahové topení, tepelné čerpadlo (vzduch/voda), a také systém decentrálního řízeného větrání s rekuperací.

Ovládání vnitřního i venkovního osvětlení

Vzorový dům JUBILEUM PLZEŇ navrhla pro společnost Atrium Ing. arch. Simona Brezovanová z ateliéru asfi!Dům je vybaven "inteligentní elektroinstalací“. Převážná část domu je ovládána řídícím systémem KNX. Do systému je zahrnuto ovládání vnitřního i venkovního osvětlení, které spolupracuje se stínícími prvky a vytváří tak světelnou pohodu v budově. Vše zaštiťuje meteorologická stanice, která také hraje výraznou roli v ochraně celé budovy proti povětrnostním vlivům. To je jen část inteligentního vzorového domu. Chcete vědět více, přijďte se do vzorového domu JUBILEUM PLZEŇ podívat.

Vzorový dům JUBILEUM PLZEŇ navrhla pro společnost Atrium Ing. arch. Simona Brezovanová z ateliéru asfi!Firma Atrium zve všechny zájemce na prohlídku tohoto výjimečného, architektonického, inteligentního domu s konstrukcí DifuTech IZO PASIV, který stojí v Plzni u dálnice D5 a v blízkosti OC Olympia. Vzorový dům JUBILEUM PLZEŇ je otevřen od 1. října 2014, každý den včetně víkendů od 10 - 18 hodin, tel.: 376 712 812.

Kontakt

www.atrium.cz

(komerční prezentace)

logo MessengerPoslat Messengerem