Rodinný dům Romance od firmy Canaba je ukázkou vydařené kombinace klasické architektury a moderního nadčasového designu. Na první pohled vás upoutá vlídnou romantickou tváří a světlým a vzdušným prostorem. Kompaktní půdorysný tvar se dobře doplňuje s lehkostí architektonických doplňků – dvojitého vikýře, originálního řešení balkonů a moderního, přitom praktického řešení sedlové střechy s velkým přesahem. Vše je účelně rozmístěno, každý centimetr prostoru je dobře využit.

Přízemí domu nabízí velký obytný prostor s dispozicí ve tvaru písmene L, který spojuje obývací pokoj s jídelnou a kuchyní. Kuchyň je od obývací části tak trochu stranou, což je jen ku prospěchu věci, protože klid u televize nebude rušit například puštěná myčka ani digestoř. Rodina si zde může užívat společné chvíle u pohodlného jídelního stolu, také u vaření se mohou v prostorné kuchyni potkávat všichni najednou. Kuchyň nabízí dostatek pracovní plochy i místa pro nejrůznější spotřebiče. Příjemné je velké okno nad pracovní deskou, které do kuchyně vpouští dostatek světla a dává přehled o tom, co se děje na zahradě, potažmo na ulici. Jídelna pojme kromě rozměrnějšího stolu s větším počtem židlí také komodu, skleník, příborník apod.

Do velkorysého prostoru obývacího pokoje se vejde klidně i větší rohová sedací souprava, nábytek s TV sestavou a ještě několik drobných solitérů

Do velkorysého prostoru obývacího pokoje se vejde klidně i větší rohová sedací souprava, nábytek s TV sestavou a ještě několik drobných solitérů. Kromě televize lze po večerech sledovat i uklidňující plameny v krbu.

Pro život vevnitř a venku

V sezoně pak jednoduše otevřete velké francouzské okno a život se rázem může přesunout na terasu a na zahradu. Co je na přízemí velmi příjemné, to je opravdu vzdušný dojem, který kromě zmíněného francouzského okna v obývacím pokoji dodávají také dvě velká okna od stropu až po podlahu v jídelní části. V přízemí se ještě nachází toaleta, technická místnost s praktickým vstupem na zahradu, prostorná vstupní hala se schodištěm a komora, která využívá prostor pod schodištěm.

Jídelna se dvěma prosklenými stěnami dává pocit bezprostředního propojení se zahradou a je úplnou oázou světla

Na klid i na práci

Schodiště vede na galerii v patře, z níž se dá vejít do tří pokojů a velkorysé koupelny, jejíž prostor ještě opticky zvětšuje velké okno. Ze tří pokojů je největší ložnice o rozloze 20 m2, také druhý pokoj má úctyhodných 15 m2, třetí nabízí plochu 11,5 m2. Všechny tři pokoje se dají zařídit podle momentálních potřeb rodiny, a to třeba jako dětské pokoje, pokoje pro hosty, dvě oddělené ložnice pro manžele nebo také jako pracovny. Jsou světlé, vzdušné, dva z nich mají i pěkné velké balkony, které zpříjemní ranní vstávání nebo večerní posezení se sklenkou vína.

Největší ze tří pokojů v podkroví má rozlohu 20 m2 a je z něj výstup i na balkon, který může posloužit k večernímu posezení se sklenkou vína, ale i k rannímu protažení na slunci

Vzorový dům Romance si lze prohlédnout v Centru vzorových domů Praha (D11, exit 8),

Rodinný dům Romance

Počet místností: 5 + 1
Zastavěná plocha: 86 m2
Podlahová plocha: 133 m2
Doba výstavby: 3–4 měsíce
Cena na klíč od: 4 399 000 Kč (včetně DPH)
Kontakt: www.canaba.cz


Text: Markéta Klocová

Foto: Canaba

logo MessengerPoslat Messengerem