Vchodové, vstupní či venkovní dveře – ať už této důležité součásti domovní obálky říkáte jakkoliv, jedno je jisté: nabídka na trhu dnes uspokojí jakékoli přání.

Plastové vchodové dveře Dafe-Plast absolvují test několika tisíc otevíracích a zavíracích cyklů. Toto náročné testování vydrží díky stabilní vnitřní konstrukci. Rohy dveřních křídel se pomocí speciálních rohových spojek svařují a jsou sešroubovány, což zajišťuje potřebnou nadstandardní stabilitu a pevnost.Moderní vchodové dveře jistě potěší všechny zájemce s vyvinutým estetickým cítěním, kritéria jejich výběru jsou však mnohem širší: bezpečnost, zvuková, prachová či tepelná izolace, kvalita, rozsah a způsob prosklení atd.

Volba by pak měla brát ohled i na zdánlivé „detaily“, jako je například směr, kterým je vchod orientován, či třeba vzdálenost od komunikace. Pokud jde o severní stranu nebo stavení ve vyšší nadmořské výšce, je vhodné pořídit si dveře s účinnou tepelnou izolací.

Více článků z rubriky STAVBA na www.dumabyt.cz nebo www.modernibyt.cz.

Hliníkové vchodové dveře Sulko se vyznačují dokonalým tvarovým ztvárněním, osobitým stylem a optimální kombinací vysokých izolačních hodnot a bezpečnosti. Luxusní a přitom velmi kultivovaný design naplňuje podstatu slova „nadčasovost“. Cena závisí na typu, rozměru, kování atd.Poblíž silnice určitě nebude od věci pořídit si vstupní dveře se zesílenou protihlukovou ochranou a prvky snižujícími prašnost. Bojíte-li se zlodějů, pak je dobré zvolit bezpečnostní dveře. Všechny tyto požadavky lze samozřejmě splnit v různých materiálových variantách i povrchových úpravách. Pro inspiraci nabízíme ukázky různých možností.

text: Stojan Černodrinski, foto: archiv

logo MessengerPoslat Messengerem