Pokud chcete postavit dům, který přetrvá generace, je z bezpečného materiálu a nemá žádná zdravotní rizika, pusťte se do klasického zdění. Montované stavby a nejrůznější typy dřevodomků vám pomohou zkrátit čas výstavby, ale tato úspora představuje pár týnů. Opravdu je tento rozdíl tak zásadní?

(KOMERČNÍ PREZENTACE)

Oproti tomu dům například z oblíbeného pórobetonu Ytong si své vlastnosti ponechává – neprůvzdušnost obálky se časem nemění, materiál nedegraduje a jeho životnost je v podstatě neomezená. Veškeré případné změny se provádějí snadno a stačí pouze základní řemeslná zručnost. Zděné stavby také vynikají podstatně lepším tepelným komfortem. Lehké montované konstrukce akumulují méně. Snadněji se vyhřejí a rychleji také vychladnou. Zděný dům poskytuje mnohem stabilnější podmínky –můžete počítat s kratším otopným obdobím a v létě se méně přehřívá. Zatímco běžné tepelné izolace dokáží čelit zimním mrazům, s letním přehříváním už si poradí hůře. Pórobeton Ytong má ideální poměr mezi tepelnou izolací a tepelnou akumulací, dosahuje tak vyšší tepelné izolace než jiné zděné prvky a zároveň dokáže čelit letnímu přehřívání.

Dům z oblíbeného pórobetonu Ytong si své vlastnosti ponechává – neprůvzdušnost obálky se časem nemění, materiál nedegraduje a jeho životnost je v podstatě neomezená. (Zdroj: Xella CZ)

Zdraví a žádné limity u projektu

Ytong je materiál, který tvoří ryzí přírodniny a je anorganický, jeho složení tlumí vznik plísní. Díky specifické, difusně otevřené struktuře, kterou tvoří miliony pórů vzduchu, udržuje příjemné mikroklima. Dokáže absorbovat přebytečnou vlhkost v interiéru a v případě nezdravě vysušeného vzduchu ji opět uvolňuje. Zdaleka ne poslední, ale významný faktor je kvalita práce. Výstavba dřevodomku je technologicky náročnější a potřebujete opravdu kvalitní realizační firmu. Zdění je mnohem jednodušší, zejména u nás, v zemi se silnou tradicí svépomoci. Ytong je pro svou snadnou tvarovatelnost široce použitelný a díky opracovatelnosti je možné dosáhnout také minimální spotřeby materiálu.

Dům z oblíbeného pórobetonu Ytong si své vlastnosti ponechává – neprůvzdušnost obálky se časem nemění, materiál nedegraduje a jeho životnost je v podstatě neomezená. (Zdroj: Xella CZ)

 Zdroj: Marketingové sdělení

 

logo MessengerPoslat Messengerem