Designová a sklářská společnost Lasvit zrekonstruovala v centru Nového Boru dvě původní barokní roubenky z roku 1790. Obě v minulosti sloužily místním sklářům, v jedné z nich se řemeslníci udrželi i v poválečném období, kdy zde fungovala sklářská škola. Do jednoho z těchto památkově chráněných domů, který je nyní součástí sídla firmy Lasvit, dodala okna do střešních prostor společnost Solara.

(Komerční prezentace)

„Střešní prostory v památkových zónách umí být prostorné, vzdušné, jste mezi romantickými střechami. Předpisy dovolují malá střešní okénka 60 x 60 cm. To zní dost přísně, moje zkušenosti jsou ale ve výsledku dobré – může vzniknout parádní prostor,“ uvádí Jakub Formánek, který se v roli výrobce střešních oken tématu dlouhodobě věnuje.

Střešní okna v historickém domě v Novém Boru (Zdroj: Solara) 

Střešní okna v historickém domě v Novém Boru (Zdroj: Solara)„V naší manufakturní výrobě dolaďujeme střešní okna KLASIK Dva, která při všech památkových pravidlech a technických finesách nabídnou nejvíce muziky pro uživatele bytu, tedy nejvíce prosklené plochy, výhledu, prosvětlení. Potřebujeme velice štíhlé profily oken i prosklení, navíc zateplené a hodně pevné, hledáme každý milimetr úspory. Pracujeme s trojitým zasklením, tepelně odrazivými vrstvami a vícenásobným těsněním. Podívejte se na fotky z realizací, mně se takové střešní místnosti moc líbí, jsem s výsledky vážně spokojený,“ dodává Jakub Formánek za výrobce – společnost Solara.

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem